Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΘ: Καθηγήτρια καταγγέλλει ομηρία από φοιτητές επειδή τους έκοψε στο μάθημά της – Το αρνούνται οι φοιτητές – ΒΙΝΤΕΟ

«Μας χλεύασε» τόνισαν οι φοιτητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε «ομηρία»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΑΠΘ: Καθηγήτρια καταγγέλλει ομηρία από φοιτητές επειδή τους έκοψε στο μάθημά της – Το αρνούνται οι φοιτητές – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε καθηγήτρια του ΑΠΘ η οποία γνωστοποίησε ότι ομάδα φοιτητών την απειλούσε και την εκβίαζε επειδή στο μάθημά της απέρριψε 85 από τους 303 εξεταζόμενους, ενώ οι φοιτητές από την πλευρά τους, απορρίπτουν τις καταγγελίες και παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της καθηγήτριας και όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι φοιτητές την κρατούσαν όμηρο για περισσότερο από δυο ώρες στο γραφείο της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Ήταν τρομακτική και εκφοβιστική κατάσταση και δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, γιατί απείλησαν ότι αν δεν αλλάξω τις βαθμολογίες θα συνεχίσουν» καταγγέλλει η καθηγήτρια.

Η πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Μαίρη Κοσμίδου ανέφερε στο Open πως: «Την κράτησαν όμηρο για 2μιση ώρες απαιτώντας να κάνει αναβαθμολόγηση γιατί θεώρησαν ότι ήταν αυστηρός ο τρόπος βαθμολογίας της. Τα επεισόδια είναι επαναλαμβανόμενα εκφοβισμού και της παρενόχλησης».

Η καθηγήτρια, λίγες μέρες νωρίτερα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είχε απορρίψει το 28% των φοιτητών που είχαν δώσει εξετάσεις στο μάθημά της.

«Δείχνει τον τρόπο σκέψης κάποιων συγκεκριμένων μειοψηφιών που βρίσκονται μέσα στα πανεπιστήμια και οι ενέργειες αυτές όχι απλώς θίγουν, δεν συνάδουν με το δημόσιο, ελληνικό, δημοκρατικό πανεπιστήμιο» ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Καθηγήτρια ΑΠΘ: Τι λένε οι φοιτητές

Οι φοιτητές από την πλευρά τους παρουσιάζουν μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Η δική τους εκδοχή είναι πως η καθηγήτρια εφάρμοσε το μέτρο της αρνητικής βαθμολόγησης χωρίς καμία προειδοποίηση, έτσι αυτομάτως, η βάση από το 5 πήγε στο 6,5.

«Μας χλεύασε» τόνισαν οι φοιτητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε “ομηρία”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ