Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Αρχίζει η δίκη του “ψευτογιατρού”: Η επιστολή – “καταπέλτης” των γονέων των 2 παιδιών που πέθαναν ακολουθώντας τις οδηγίες του – Τι ζητούν ενόψει της δίκης

...τα παιδιά έφυγαν από τα χέρια του με τρόπο βασανιστικό...”, λένε στην επιστολή τους οι γονείς του Θεοδόση και της Δέσποινας που πέθαναν, ακολουθώντας τις οδηγίες του “Dr Kontos”. Ειχαν σταματήσει τις θεραπείες κατά του καρκίνου , σύμφωνα με τις οδηγίες του ψευτογιατρού, που εμφανιζόταν ως παιδοογκολόγος -επιστήμονας υψηλού κύρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχίζει η δίκη του “ψευτογιατρού”: Η επιστολή – “καταπέλτης” των γονέων των 2 παιδιών που πέθαναν ακολουθώντας τις οδηγίες του – Τι ζητούν ενόψει της δίκης

Δίκη ψευτογιατρού: Τα “Αγγελικά μας παιδιά” η Δέσποινα και η Θεοδόσης “είναι αυτά, και μόνο αυτά, που νίκησαν το κακό… ποτέ ξανά δε θα πουλήσει ψεύτικες ελπίδες, σκορπίζοντας το τρόμο και το θάνατο”. Είναι μερικές από τις λέξεις, σε ένα κείμενο – “γροθιά στο στομάχι”, που συνέταξαν οι γονείς του Θεοδόση και της Δέσποινας, των δυο παιδιών που χάθηκαν άδικα, αφού έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας εξαιτίας- σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα- των οδηγιών του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” “Dr Kontos”. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση στα ελληνικά ποινικά χρονικά , καθώς το δικαστικό έγγραφο καταγράφει κατηγορίες καταπέλτη σε βάρος του ψευτογιατρού, ο οποίος , εμφανίζεται , όχι μόνο να πούλησε ψεύτικές ελπίδες στους γονείς των παιδιών, αλλά και άλλους ανθρώπους , αλλά και να τους “αφόπλισε” αφού τα παρέλαβε απολύτως λειτουργικά και τους έπεισε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους για “πρωτοποριακές μεθόδους” που αυτός κατείχε. Τα δυο παιδικά, η Δέσποινα και ο Θεοδόσης τελικά ήταν αυτά που μπροστά στη Δικαιοσύνη σταματούν το “γαιτανάκι” του τρόμου του Dr Kontos.

Δίκη ψευτογιατρού

Η δίκη

Στις 12 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη του αποκαλούμενου ψευτογιατρού ο οποίος κατηγορείται ότι υποσχόταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους. Το δικαστικό συμβούλιο, έκρινε πως ο 47χρονος θα πρέπει να δικαστεί για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Μαζί του παραπέμπονται να δικαστούν και άλλα 16 ακόμη πρόσωπα, που φέρονται ως συνεργοί του, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Δίκη ψευτογιατρού

Δυο μικρά παιδιά, ο Θεοδόσης 16 ετών και η Δέσποινα 14 ετών βρέθηκαν στο δρόμο του ενώ έπασχαν από καρκίνο αλλά με πλήρως λειτουργική την κατάσταση της υγείας τους . Και έχασαν τελικά τη ζωή τους ακολουθώντας οδηγίες του . Εμφανίστηκε ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, τους πρότεινε δε να διακόψουν τη θεραπεία και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του». Τη “σύσταση” είχε κάνει μια πολύ γνωστή δικηγόρος της Αθήνας, η οποία τελικά (και η ίδια) έχασε τον πατέρα της που δέχτηκε τη “θεραπεία” του κατηγορουμένου. Δίκη ψευτογιατρού

Ο αγώνας των γονέων των δυο παιδιών οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης ενός προσώπου που φέρεται να πουλούσε ελπίδα, οδηγώντας στο θάνατο ακόμα και μικρά παιδιά.

Δίκη ψευτογιατρού

Δίκη ψευτογιατρού: H επιστολή

Ενόψει της δίκης οι γονείς των δυο παιδιών συνέταξαν μια επιστολή που αποπνέει συγκίνηση, αξιοπρέπεια και ένα ισχυρό μήνυμα:

…Ο Θεοδόσης και η Δέσποινα έδωσαν δύναμη στους γονείς τους να αναμετρηθούν μαζί του

…είχε μόλις ξεκινήσει η αρχή του δικού του τέλους…του τέλους της εγκληματικής του δράσης…

…τα “αγγελικά τους μηνύματα” έφεραν στο δρόμο τους μία αστυνόμο και μια ολόκληρη ομάδα που τους έδωσαν όρκο ότι θα τον συλλάβουν…και το έκαναν…

… μπήκε στην φυλακή και θα δικαστεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων …

… “ ήταν ετοιμοθάνατα” δήλωνε κυνικά ενώπιον του ανακριτή…

…Τα δυο παιδιά σταμάτησαν τον σταμάτησαν…

…ποτέ ξανά δε θα πουλήσει ψεύτικες ελπίδες σκορπίζοντας τον τρόμο και το

θάνατο…

…Τα δυο παιδιά, η Δέσποινα και ο Θεοδόσης, είναι αυτά και μόνο αυτά, που

νίκησαν το κακό…

Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος,

αν δεν υπήρχε,

ο κόσμος θα' ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος

σκληρός και απαραβίαστος:

το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει

και πάντα στο τέλος νικιέται”

(Ν. Καζαντάκης)

Οι γονείς της Δέσποινας και του Θεοδόση”

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Δίκη ψευτογιατρού: Το βούλευμα

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον 47χρονο είναι πολλές και επισύρουν πολυετή κάθειρξη. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμα και τους γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία.

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για τον θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», φέρεται να είχε καταθέσει στη συμπληρωματική του απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος «αθωώνοντας» τα 16 πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και να είχε εν μέρει παραδεχτεί την κατηγορία της απάτης, αλλά να είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Ακόμη, είχε αναφέρει πως ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Πάντως, στο παραπεμπτικό βούλευμα των 300 σελίδων , όπως και στην εισαγγελική πρόταση, περιγράφεται αναλυτικά η δράση του 47χρονου. Όπως η περίπτωση άνδρα ο οποίος έμενε ανάπηρος σε ποσοστό 82% λόγω πτώσης του από αλεξίπτωτο το 2014 στη Ρόδο. Ο 47χρονος, μαζί με συγκατηγορούμενούς του γιατρούς κλινικής -ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, τον χειρούργησαν, όμως μετά το χειρουργείο ο άτυχος άνδρας υπέστη βαριά σωματική βλάβη, η οποία επήλθε με την «αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του».

Ο δικηγόρος των δύο οικογενειών Δημ. Κουσιουρής

Άλλες υποθέσεις

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την 300 σελίδων εισαγγελική πρόταση που περιγράφει μια προς μια όλες τις υποθέσεις με πρωταγωνιστή τον «Dr Kontos», ο οποίος ανάλογα με την περίσταση εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA, αλλά και βοτανολόγος. Συνολικά, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά. Στην μια περίπτωση χρέωνε 19.800 ευρώ για μια ένεση με δικά του «μαντζούνια», ενώ σε άλλη χρέωσε 54.000 ευρώ σε ασθενή για τοποθέτηση μοσχεύματος που θα αποκαθιστούσε τα κινητικά του προβλήματα, για να του τοποθετήσει τελικά κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση, όπου ασθενής του ήταν ένα τετράχρονο αγόρι με μυϊκή ατροφία, ο 47χρονος γιατρός μαϊμού, είπε στους γονείς του παιδιού ότι τα φάρμακα (κορτιζόνη και τα λοιπά) που λάμβανε, προκαλούσαν βλάβη στον οργανισμό του και γι’ αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσει αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη θεραπεία που αποτελούνταν από σκευάσματα που παρείχαν σταγόνες και (βότανα αποξηραμένα φύλλα φυτών) που ίδιος χορηγούσε. «Για πέντε μήνες το παιδί ακολούθησε τη θεραπεία με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί ραγδαία, να χάσει σταδιακά τις δυνάμεις του να μην μπορεί να σταθεί όρθιος στα πόδια του και να καταρρεύσει σε διάστημα 20 ημερών παραμένοντας έκτοτε καθηλωμένο σε αμαξίδιο μη δυνάμενο να πατήσει ξανά εφόρου ζωής και να αυτοεξυπηρετηθεί παραπληγία ποσοστό αναπηρίας 85%».

Δίκη ψευτογιατρού: Οι ενέσεις αρτεμισίνης αξίας 19.800 ευρώ

Ως νευροχειρουργός ογκολόγος παρουσιάστηκε στην Γ.Μ, η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, πείθοντας την ίδια και τους γονείς της ότι ήταν «ερευνητής σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας που μπορούσε να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί με τη μέθοδο θεραπείας που γνώριζε, την πλήρη ίαση της σοβαρής αυτής ασθένειας, συστήθηκε δε σ’ αυτούς με το ψευδές όνομα «Κόντος Νικόλαος», ενώ συνάμα υποσχέθηκε στους τελευταίους την πλήρη ίαση της ανωτέρω πάσχουσας από την ασθένειά της, αν διέκοπτε την προτεινόμενη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κλπ και ακολουθούσε τη θεραπεία που της σύστησε».

Η προτεινόμενη από τον «ψευτογιατρό» θεραπεία βασιζόταν σε «ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, προερχόμενα από την Ελβετία, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον Ε.Ο.Φ., βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Όρους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστη, για τις οποίες ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αποστέλλονταν από την Ελβετία στην Ελλάδα, κατόπιν άδειας από το Βατικανό που λάμβανε ο ίδιος ειδικά, λόγω της ιδιότητάς του ως ερευνητή σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, νερό από την Αμερική, εμπεριέχον ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «τσιμεντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μάλιστα, κατάφερε να πείσει την ασθενή και τους γονείς της να του καταβάλουν για τις ανάγκες του «ιατρικού-θεραπευτικού» έργου του και για την αξία των σκευασμάτων της προτεινόμενης από αυτόν θεραπείας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Ειδική μνεία, γίνεται σε ασθενή με κινητικά προβλήματα, τον οποίο έπεισε να οδηγηθεί στο χειρουργείο, αφού προηγουμένως του υποσχέθηκε πως έτσι θα περπατήσει ξανά. «Στην πραγματικότητα ουδέποτε είχε ιατρική ιδιότητα, η χειρουργική επέμβαση στην οποία τον έπεισε να υποβληθεί δεν επρόκειτο να αποκαταστήσει την υγεία του ούτε καν να βελτιώσει την κινητική του κατάσταση, στο χειρουργείο δεν επρόκειτο να τοποθετηθεί μόσχευμα κατασκευαζόμενο στην Αμερική και στη Γαλλία ούτε η αξία του ήταν 54.000 ευρώ αλλά θα τοποθετούταν κυλινδρικός κλωβός αξίας μόλις 900 ευρώ, όπως και πράγματι τοποθετήθηκε, ουδέποτε παρατήρησε στο χειρουργείο κίνηση στο κανάλι των νευρώνων των ποδιών του ασθενούς, και οι ενέσεις τις οποίες έκανε ο ίδιος στον ασθενή δεν αποτελούσαν ενέσεις με βλαστοκύτταρα ούτε είχαν οποιαδήποτε θεραπευτική αξία, αλλά εμπεριείχαν άγνωστες ουσίες χωρίς ιατρική αναγνώριση» καταλήγει η εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ