Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Άρειος Πάγος: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για προαγωγές-μεταθέσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών

Πού και πώς υποβάλλονται. Θα έχουν δυνατότητα μέχρι 15 επιλογών αναφέρει ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για προαγωγές-μεταθέσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών eurokinissi

Συνεδριάζει όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άρειος Πάγος το επόμενο διάστημα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει σε αποφάσεις για τις προαγωγές και μεταθέσεις- τοποθετήσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ενόψει της συνεδρίασης σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ads.aitisi@areiospagos.gr, έως και σήμερα Πέμπτη.

Όπως επισημαίνεται, οι αιτήσεις δεν αφορούν Ειρηνοδίκες. Αντιθέτως, διευκρινίζεται πως η προθεσμία ισχύει και για την υποβολή των αιτήσεων προαγωγής στο βαθμό του αρεοπαγίτη και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας, δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι επιλογές των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 15, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τηλεφωνικά τη λήψη της αίτησης (210 6419104 – 106 – 168), την επομένη της αποστολής.

Επισημαίνεται επίσης ότι, οι υποβληθείσες αιτήσεις μετάθεσης που δεν έχουν ικανοποιηθεί, παραμένουν σε ισχύ (μέχρι την ανάκλησή τους). Αν εκκρεμούν παλαιές αιτήσεις (πέραν του 1½ έτους), θα πρέπει να επικαιροποιηθούν.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως απαιτείται να αναζητηθούν τα υποδείγματα αιτήσεων (μετάθεσης, τοποθέτησης, ανάκλησης) στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου (Ενημέρωση Συμβουλίων) και να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία.

Τέλος, τονίζεται ότι λόγω αναβάθμισης του ηλεκτρονικού προγράμματος του Αρείου Πάγου, δεν μπορούν να δοθούν στοιχεία για σειρά κατάταξης των αιτούντων μετάθεση-τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ