Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία: “Η Ελλάδα δε θα δεχτεί εκπτώσεις στην προστασία της μειονότητας”

"Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές" τόνισε ο πρωθυπουργός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία: “Η Ελλάδα δε θα δεχτεί εκπτώσεις στην προστασία της μειονότητας” Eurokinissi

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη όπως έγραψε το dikastiko.gr

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το χαιρετισμό του σε πολίτες της Μυτιλήνης τόνισε χαρακτηριστικά «επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντη Μπελέρης.

υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας

facebook

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία: “Η Ελλάδα δε θα δεχτεί εκπτώσεις στην προστασία της μειονότητας”

Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί”, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Μητσοτάκης

Eurokinissi

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε: «Ένας τρόπος υπάρχει να είμαστε σίγουροι ότι η πορεία προόδου την οποία έχουμε χαράξει με πολύ κόπο και με πολύ προσπάθεια και περνώντας μέσα από σαράντα κύματα θα συνεχιστεί. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου, σε εννέα μέρες από τώρα. Για να μπορούμε και εμείς να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ισχύος προς όλους τους γείτονές μας, ότι είμαστε μία χώρα ισχυρή, είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ