Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Αυτή είναι η οριστική λύση για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου – Πώς διαχωρίζεται το έργο – ΒΙΝΤΕΟ

Δέσμευση από τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών για άμεση τροποποίηση του προγράμματος ΣΔΙΤ και για δημοπράτηση του έργου εντός του α’ τριμήνου του 2023.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτή είναι η οριστική λύση για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου – Πώς διαχωρίζεται το έργο – ΒΙΝΤΕΟ neakriti.gr

Προκρίθηκε η λύση για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έπειτα από μια μακρά περίοδο καθυστερήσεων και γραφειοκρατιών αδιεξόδων αναφορικά με τη δημοπράτηση του έργου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών, κ. Καραγιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη αναφορά στην Βουλή, του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υποδομών, γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων μηνών προωθείται η κατασκευή του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. 

Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

eurokinissi

Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου: Πώς διαχωρίζεται το έργο

Ο υφυπουργός τόνισε ότι δρομολογείται η απεμπλοκή του έργου για τα Δικαστικά Μέγαρα της Κρήτης και ο διαχωρισμό τους σε δύο υπο-έργα και συγκεκριμένα:

  • Σε δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου και ανακατασκευή δικαστικού μεγάρου Ρεθύμνου
  • Σε δικαστικό μέγαρο Χανιών

Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την άμεση τροποποίηση του προγράμματος ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα μέχρι τέλος του μήνα καθώς και την δημοπράτηση του έργου του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου εντός του α’ τριμήνου του 2023.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, καθώς θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης ενώ αποτελεί ένα αναγκαίο και ώριμο έργο που όμως έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του, παρόλο που το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, στο οποίο προβλέπεται να γίνει είναι ξεκάθαρο και άρα μπορεί να προχωρήσει άμεσα, σε αντίθεση με το οικόπεδο που θα ανοικοδομηθεί το δικαστικό μέγαρο στα Χανιά, η παραχώρηση του οποίου στο ΤΑΧΔΙΚ δεν έχει συντελεστεί ακόμη, λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με συνέπεια να κωλύεται το έργο στο σύνολο του.

Άλλωστε, στην κατεύθυνση αυτή είναι και η υπ’ άριθμ πρωτ 1081/26-09-22 επιστολή των Δημάρχου Ηρακλείου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου,κ. Συριγωνάκη, επ’αφορμή της οποίας προκλήθηκε και η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία διατυπώνεται το αίτημα της τροποποίησης της αρ. 111613/27.04.21 απόφασης και του διαχωρισμού της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου από τα λοιπά έργα που δεν είναι ώριμα.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή της πρότασης του καθώς και των Δημάρχου Ηρακλείου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου που δίνει οριστική λύση για το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ζήτησε επιπλέον από τον Υφυπουργό να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στις περαιτέρω διαδικασίες καθώς και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Κεγκέρογλου

eurokinissi

Επ’ ευκαιρίας της ερώτησης, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα συντήρησης και ανακαίνισης των δικαστηρίων Λασιθίου, θέμα που είχε θέσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ