Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Μπαίνουν…μπουλντόζες στη Δικαιοσύνη – Τι ανέφερε ο Κ. Τσιάρας για τις νέες κτιριακές υποδομές

Έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης να δημιουργήσει μια άλλη πραγματικότητα, με αναβαθμισμένες υποδομές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαίνουν…μπουλντόζες στη Δικαιοσύνη – Τι ανέφερε ο Κ. Τσιάρας για τις νέες κτιριακές υποδομές eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο κτιριακό πρόγραμμα στη Δικαιοσύνη είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αρχής γενομένης όπως έγραψε το dikastiko.gr με την υπογραφή διακήρυξης για το διαγωνισμό ανέγερσης του νέου Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έκτασης 50.000 τ.μ. στον Άρειο Πάγο και προϋπολογισμού πάνω από 200 εκατ. Ευρώ

Τσιάρας

eurokinissi

Αναφερόμενος στο κτιριακό πρόγραμμα, ο κ. Τσιάρας μίλησε για την κατασκευή επτά νέων δικαστικών μεγάρων μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ, σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στο Κιλκίς, στην Έδεσσα, στις Σέρρες, στο Βόλο, στη Λαμία, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιλογή και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ο κ. Τσιάρας σημείωσε επίσης ότι έχει υπογραφεί ήδη η διακήρυξη για το νέο πρωτοδικείο και την νέα εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τσιάρας

eurokinissi

Τσιάρας: Θα έχουμε ένα τετράγωνο Δικαιοσύνης στη Αθήνα

«Θα έχουμε ένα τετράγωνο Δικαιοσύνης στην Αθήνα, το οποίο θα οριοθετείται στην καρδιά της Αθήνας και θα δίνει μια ταυτότητα συνολικά στη Δικαιοσύνη, και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε συμβάλει ουσιαστικά σε ένα πολύ μεγάλο βήμα που αφορά τη δικαιοσύνη γενικότερα στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας που είναι το Πρωτοδικείο της Αθήνας» είπε ο κ. Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την αγορά κτιρίου για το νέο δικαστήριο του Πειραιά.

«Αν όλα αυτά δεν συνιστούν μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης να δημιουργήσει μια άλλη πραγματικότητα, με αναβαθμισμένες υποδομές, με υποδομές που αξίζουν και στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στους Έλληνες πολίτες, και που να δημιουργούν τον λόγο για τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, αυτό είναι ένα ερώτημα, το οποίο, αν δεν απαντάται από τους αξιότιμους συναδέλφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι βέβαιο ότι θα απαντηθεί από τους Έλληνες πολίτες» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ