Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία – Δικηγόροι οι 50 από τους 268 – ΒΙΝΤΕΟ

"πολίτες καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027", αναφέρει η Νέα Δημοκρατία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία – Δικηγόροι οι 50 από τους 268 – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Τον κατάλογο με τους νέους υποψήφιους βουλευτές που θα διεκδικήσουν μία θέση στη Βουλή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, με την οποία γνωστοποιεί τα ονόματα των υποψηφίων, πρόκειται για “πολίτες καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027”, αναφέρει.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στους δρόμους της Πετρούπολης περιόδευσε σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός στέλνοντας το μήνυμα ότι «όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε».

Ειδικότερα, το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, “χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού”.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυξημένη είναι και η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια καθώς ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Τέλος, σημειώνεται πως από τους 268 νέους υποψήφιους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, για τους 50 εξ αυτών δηλώνεται ως επαγγελματική ιδιότητα η δικηγορία. 

εκλογές

eurokinissi

Νέα Δημοκρατία: Δείτε τους νέους υποψήφιους βουλευτές

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ