Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Χαλκίδα: Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης της ΔΟΥ – “Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να μας πιάσει κανείς”

Ξεκινά εσωτερικός έλεγχος σε όλες τις ΔΟΥ με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χαλκίδα: Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης της ΔΟΥ – “Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να μας πιάσει κανείς” ΑΝΤ1 News

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης ΔΟΥ Χαλκίδας στους αστυνομικούς, που φέρεται πως εμπλέκεται στο κύκλωμα εφοριακών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Star, η αστυνομικός υπηρετεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ήταν στην ομάδα που συμμετείχε στη σύλληψη της προϊσταμένης, όπου βρήκαν και τον φάκελο του επιχειρηματία με τις 10.000 ευρώ.

Η ίδια ανέφερε: 

«Κατά την παραμονή της (σ.σ. η προϊσταμένη) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του».

«Την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε. (67χρονη εφοριακός) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ.Σ. (εφοριακό) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ. που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι». συμπλήρωσε.

Η ίδια αστυνομικός επισήμανε πως η προϊσταμένη επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στις «δύο γυναίκες που την προσέγγισαν», δηλαδή την 67χρονη και τη διεκπεραιώτρια, που σύμφωνα με την ίδια της είπαν ότι «δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς».

Κύκλωμα εφοριακών:  Ξεκινά εσωτερικός έλεγχος σε όλες τις ΔΟΥ

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για εσωτερικό έλεγχο στις διαδικασίες επιστροφής φόρων και χορήγησης της φορολογικής ενημερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικά σ’ όλες της ΔΟΥ της χώρας και στο κεντρικό σύστημα.

Επιπρόσθετα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, με εντολή του Γιώργου Πιτσιλή, για εξέταση, ανάλυση και έλεγχο των αρχείων που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα αρχεία ελέγχου αναμένεται να μεταφερθούν από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, χωρίς όμως να ελεγχθούν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας

Προφυλακιστέοι η διευθύντρια και μία ακόμη υπάλληλος

Όπως έγραψε το dikastiko.grτον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μία ακόμα υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που φέρεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός σε σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες και φερόμενα μέλη του κυκλώματος, πέρασαν το πρωί της Παρασκευής την πόρτα του ανακριτή.

Εις βάρος των επτά συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δημογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ