Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Χανιά: Σχολικός πίνακας έπεσε και καταπλάκωσε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος – ΒΙΝΤΕΟ

"Έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ, είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές", τονίζει η ΕΛΜΕ Χανίων στην ανακοίνωση της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Σχολικός πίνακας έπεσε και καταπλάκωσε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Πολλές είναι οι καταγγελίες για φτωχές υποδομές στα σχολεία, αλλά και για ατυχήματα που συμβαίνουν εξαιτίας αυτών. Αυτή τη φορά, αναστάτωση επικράτησε την Δευτέρα στα Χανιά, όταν κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ΕΠΑΛ Βρυσών, πίνακας σχολικής αίθουσας έπεσε και καταπλάκωσε καθηγήτρια.

Ύστερα από αυτό το περιστατικό, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταγγέλλει το περιστατικό, ενώ, παράλληλα, στέκεται την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

“Έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ, είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές”, τονίζει η ΕΛΜΕ Χανίων στην ανακοίνωση της.

Πίνακας σχολικής αίθουσας καταπλάκωσε καθηγήτρια: Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων

«Ως ΕΛΜΕ Χανίων, έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ, είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές.

Η φράση “από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα” ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών, αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωσή τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτηρίων.

Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία, καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί!

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στη συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ, καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β’ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις δεκαπέντε μέρες αναρρωτική άδεια. Να μην “πάμε κι όπου βγει” και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα, για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ