Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

«Χριστός Ανέστη» στις 9 το βράδυ έξω από τους ναούς – Τι προτείνει η Εκκλησία – Τι σκέφτονται οι λοιμωξιολόγοι

Μισή ώρα νωρίτερα όλες οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα - Περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους ναούς τη Μεγάλη Παρασκευή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Χριστός Ανέστη» στις 9 το βράδυ έξω από τους ναούς – Τι προτείνει η Εκκλησία – Τι σκέφτονται οι λοιμωξιολόγοι

Ανάσταση από τις 9 το βράδυ και έξω από τους ναούς θα κάνουν φέτος οι πιστοί τo Mεγάλο Σάββατο. Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, οι καμπάνες θα ηχήσουν από τις 8 το βράδυ καλώντας τους πιστούς στην αναστάσιμη λειτουργία.

Όσοι προσέλθουν στα προαύλια των εκκλησιών θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός ατόμων. Εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 20 τμ. με όριο τα 100 άτομα.

Η διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας εντός των ναών θα είναι μέχρι και τις 10:30 το βράδυ.

Ανοιχτοί οι ναοί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όσον αφορά στις υπόλοιπες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα μετατεθούν χρονικά μισή ώρα νωρίτερα. Έτσι, το ωράριο θα είναι:

  • στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη,
  • την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ.
  • και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.
  • Ειδικά για τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τις εκκλησίες. Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα περισσότερων ακολουθιών για να κοινωνήσουν οι πιστοί.

Η πρόταση της ΔΙΣ στο μικροσκόπιο των ειδικών

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ολομέλεια της επιτροπής, προκειμένου να κάνει και τις τελικές εισηγήσεις για το τι θα ισχύσει το Πάσχα. Έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι για τη «χαλάρωση» των μέτρων, γεγονός που φάνηκε από την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές καθώς και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ