Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Χρήστος Ράμμος: Η Ευρώπη δεν είναι σύνθημα, ούτε οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα

"Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους, και να επιχειρούν να ακούσει η μια την άλλη" αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρήστος Ράμμος: Η Ευρώπη δεν είναι σύνθημα, ούτε οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα eurokinissi

Σε μια ανάρτηση με πολλαπλούς αποδέκτες προχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ βρέθηκε την Τρίτη στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα αλλά και για τη συνάντηση που πραγματοποίησε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ με ανάρτηση στο Facebook σημειώνει ότι καμιά φορά η αναζήτηση της αλήθειας είναι βασανιστική και απαντά σε όσα ακούγονται για το ποιοι μένουν πιστοί στην Ευρώπη και ποιοι την προδίδουν.

ΑΔΑΕ

Eurokinissi

Χρήστος Ράμμος: Η αναζήτηση της αλήθειας καμιά φορά είναι βασανιστική

Όπως αναφέρει, «επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες ώρες για το ποιοι μένουν πιστοί στην Ευρώπη και ποιοι την προδίδουν, ίσως θα ήταν καλό να θυμηθούμε ότι η Ευρώπη (το ευρωπαϊκό πνεύμα και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός) δεν είναι σύνθημα, ούτε μια οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα. Επίσης, σίγουρα, δεν είναι μανιχαϊσμοί και φανατισμοί.

Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους, και να επιχειρούν να ακούσει η μια την άλλη. Είναι η ανεκτικότητα και ο ήρεμος διάλογος χωρίς μακαρθικού τύπου εκ των προτέρων αποκλεισμούς και η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, ακόμη και αν αυτή είναι καμιά φορά βασανιστική», καταλήγει ο κ. Ράμμος.

Ράμμος facebook

facebook

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ