Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Χρύσα Παπαδοπούλου: ‘Όρθιος σε δημόσια θέα” – Η αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ένα βιβλίο για τον Παύλο Φύσσα

Η βιβλιοπαρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2021, που διοργανώνουν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρύσα Παπαδοπούλου: ‘Όρθιος σε δημόσια θέα” – Η αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ένα βιβλίο για τον Παύλο Φύσσα

Την Δευτέρα 13-9-2021, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως, 51, Κερατσίνι) στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Παπαδοπούλου “Όρθιος σε δημόσια θέα” από τις εκδόσεις Πόλις.

Η βιβλιοπαρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2021, που διοργανώνουν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα. Χρύσα Παπαδοπούλου: 'Όρθιος σε δημόσια θέα" - Ένα βιβλίο για τον Παύλο Φύσσα

Δευτέρα 13/9 19.00μμ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος οικογένειας Φύσσα Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος συνδικαλιστών ΠΑΜΕ Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος – συγγραφέας Και η συγγραφέας του βιβλίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του “Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2021” εδώ: https://www.facebook.com/antifa.september

από την Αγόρευση της Χρύσας Παπαδοπούλου

«Κυρία Πρόεδρε, κύριοι Δικαστές, αν κάτι είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, σε αυτή τη δίκη, σίγουρα δεν είναι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής· αυτό ήταν κάτι που άργησε κιόλας πολλά χρόνια να γίνει. Η Πολιτική Αγωγή ζητάει την καταδίκη των κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται για όλες τις κατηγορίες, όχι γιατί αυτό απαιτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα –το ξέρουμε ότι δεν δικάζουμε εδώ μέσα με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα–, ούτε γιατί η αθώωση των κατηγο-ρουμένων θα σημάνει την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους δρόμους, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο βίας και ναζιστικής τρομοκρατίας, νομιμοποιημένων πλέον και με τη βούλα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Χ. Παπαδοπούλου: 'Όρθιος σε δημόσια θέα" - Βιβλίο για τον Παύλο Φύσσα

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες, κύριοι Εφέτες, ζητάμε την καταδίκη των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Παύλου Φύσσα και για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, γιατί με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έχετε στα χέρια σας ό,τι χρειάζεται, και πολύ περισσότερα, για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της Χρυσής Αυγής μέχρι και τον Αρχηγό της. Μην αποστρέψετε το βλέμμα σας από τα στοιχεία. Αυτό ζητάμε. Όπως ανέφερε και ο κ. Αλιβιζάτος, τώρα είναι η ώρα των Δικαστών. Και όχι γενικά και απρόσωπα των Δικαστών, τώρα είναι η ώρα της σύνθεσης του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για Κακουργήματα, συνεδρίας τής 20ής Απριλίου 2015, να απονείμει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, όχι μόνο για λογαριασμό των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και εν ονόματι της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ