Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Χρυσή Αυγή: Δεύτερο “όχι” στην αποφυλάκιση Λαγού από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αίτηση αναστολής της ποινής. Δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών από την προηγούμενη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσή Αυγή: Δεύτερο “όχι” στην αποφυλάκιση Λαγού από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Χρυσή Αυγή-Λαγός: Αρνητική ήταν η απάντηση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και στη δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής του Γιάννη Λαγού, την οποία απέρριψε ως απαράδεκτη.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ευρωβουλευτής, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση, καθώς δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγος και κατ’ επέκταση, η αίτηση έπρεπε να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Χρυσή Αυγή-Λαγός:

Χρυσή Αυγή-Λαγός: Στη φυλακή παραμένει και η Βενετία Πόπορη

Στο μεταξύ, σήμερα συζητήθηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. Η συνήγορός της επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά θέματα, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση κατά πλειοψηφία (4-1) και η αίτηση απορρίφθηκε.

Αντιθέτως, πριν από λίγα 24ωρα είχε γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Νίκου Μίχου. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr  με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών θα βρεθεί εκτός φυλακής ο καταδικασμένος σε εξι έτη κάθειρξης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτής κρατείτο έως σήμερα στις φυλακές του Δομοκού, ενώ είχε κάνει δυο ακόμη φορές αίτηση αναστολής της ποινής με το δικαστήριο τότε να την απορρίπτει.

Πλέον, θα βρεθεί εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Ν. Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Ά Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου. «Είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια» ανέφερε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας ότι έχει εκτίσει (μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ