Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δ. Βερβεσός: “Απονομή της Δικαιοσύνης σε χώρα τριτοκοσμικού επιπέδου;” αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΔΣΑ για τους… κουβάδες στο Πρωτοδικείο Αθηνών – ΦΩΤΟ

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για τις συνθήκες που επικρατούν, παρά την πρόοδο για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως καταγράφηκε στην προ μηνός συνάντηση με τη Διοίκηση του Δικαστηρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Βερβεσός: “Απονομή της Δικαιοσύνης σε χώρα τριτοκοσμικού επιπέδου;” αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΔΣΑ για τους… κουβάδες στο Πρωτοδικείο Αθηνών – ΦΩΤΟ Facebook

Απονομή Δικαιοσύνης με… κουβάδες. Αυτή την εικόνα περιγράφει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός.

Σε αυτήν παραπέμπει στη συνεδρίαση – όπως λέει – στο «ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τρίτη 27/2 του ΣΩΤΗΡΙΟΥ έτους 2024, Κτίριο 5, αίθουσα 3, Ασφαλιστικά Μέτρα».

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία της ανάρτησης η συνεδρίαση στην αίθουσα διεξάγεται με κουβά στο πάτωμα, προκειμένου να συγκεντρώνονται τα νερά που μπαίνουν. «Ακούει/βλέπει κανείς εκεί στο ευαγές αυτό ίδρυμα κι αν ναι τι έχει κάνει για αυτό;» λέει ο κ. Βερβεσός, ενώ αιχμές αφήνει και προς την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Κύριε Υπουργέ εκτός από τις «μεγάλες», «εμβληματικές» «μεταρρυθμίσεις» που ευαγγελίζεστε και ονειρεύεστε (…), σκέφτεσθε μήπως να ασχοληθείτε και με τα «μικρά» καθημερινά θέματα που έχουν καταντήσει την απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα τριτοκοσμικού επιπέδου;» αναρωτιέται.

Δημήτρης Βερβεσός: Ολόκληρη η ανάρτηση του

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τρίτη 27/2 του ΣΩΤΗΡΙΟΥ έτους 2024 Κτιριο 5 αίθουσα 3 Ασφαλιστικά Μέτρα

Ακούει/βλέπει κανείς εκεί στο ευαγές αυτό ίδρυμα κι αν ναι τι έχει κάνει για αυτό;

Κύριε Υπουργέ εκτός απο τις «μεγάλες» « εμβληματικές» « μεταρρυθμίσεις» που ευαγγελίζεστε και ονειρεύεστε(…)σκέφτεσθε μήπως να ασχοληθείτε και με τα « μικρά» καθημερινά θέματα που έχουν καταντήσει την απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα τριτοκοσμικού επιπέδου ;

Απονομή Δικαιοσύνης με… κουβάδες: Η συνάντηση με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Όπως έγραψε το dikastiko.gr προ μηνός τη… βεντάλια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στο Πρωτοδικείο Αθηνών έθεσε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά τη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Δικαστηρίου, Χριστόφορο Λινό.

Οι δικηγόροι στο Πρωτοδικείο Αθηνών

(Eurokinissi/ministryofjustice.gr)

Στο πλαίσιο αυτής ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους δικηγόρους στο κτιριακό πρόβλημα, όπου επισημάνθηκε η καθυστέρηση ως προς την επίλυση των προβλημάτων.

Από την διοίκηση του δικαστηρίου και τους παραστάντες υπαλλήλους επισημάνθηκε η πρόοδος που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες ιδίως με την εγκατάσταση ανελκυστήρων σε κτίρια στα οποία έλειπαν ή δεν λειτουργούσαν και την κατασκευή νέων αποχωρητηρίων.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση παρακολούθηση της εξέλιξης των εκκρεμών διαδικασιών επισκευών και κτιριακών βελτιώσεων, ενώ συμφωνήθηκε ότι στις τουαλέτες κάθε κτιρίου θα δοθεί για αποκλειστική χρήση δικηγόρων μία ανδρική και μία γυναικεία τουαλέτα, στις οποίες θα υπάρχει πρόσβαση των δικηγόρων με τις ηλεκτρονικές δικηγορικές ταυτότητές τους.

Τις συνθήκες είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά την επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Ιούλιο, στη συνέχεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει ιεράρχηση των θεμάτων που χρήζουν άμεσης επέμβασης προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων και των υποδομών τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ