Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Π. Μαρινάκης για ψηφιακές επιδόσεις ποινικών εγγράφων: “Θα γίνονται επιδόσεις ποινικών διαταγών, αποφάσεων Λιπομαρτύρων και κλήσεων Μαρτύρων” – ΒΙΝΤΕΟ

"Με τη μεταρρύθμιση αυτή αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων και αστυνομικού προσωπικού" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της" είπε για την τραγωδία στα Τέμπη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Π. Μαρινάκης για ψηφιακές επιδόσεις ποινικών εγγράφων: “Θα γίνονται επιδόσεις ποινικών διαταγών, αποφάσεων Λιπομαρτύρων και κλήσεων Μαρτύρων” – ΒΙΝΤΕΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Για τις ψηφιακές επιδόσεις ποινικών εγγράφων μίλησε σήμερα Τρίτη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τα θέματα που αφορούν στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης και την αποδέσμευση δικαστικών υπαλλήλων και αστυνομικού προσωπικού. 

Ψηφιακές επιδόσεις ποινικών εγγράφων: “Θα γίνονται επιδόσεις ποινικών διαταγών, αποφάσεων Λιπομαρτύρων και κλήσεων Μαρτύρων”

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κύριος Μαρινάκης «ψηφιακά θα γίνονται οι επιδόσεις των ποινικών διαταγών, των αποφάσεων Λιπομαρτύρων και των κλήσεων Μαρτύρων. Πρόκειται για μια σημαντική υπηρεσία, με την οποία μειώνεται η γραφειοκρατία και αναβαθμίζεται το επίπεδο προστασίας των δεδομένων των πολιτών, καθώς οι επιδόσεις θα γίνονται άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο.

Επιπλέον, με τη μεταρρύθμιση αυτή αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων και αστυνομικού προσωπικού, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό.

Με την ψηφιοποίηση των επιδόσεων των τριών αυτών ποινικών εγγράφων, τα οποία ετησίως αγγίζουν περίπου τις 170.000, αναμένεται να απελευθερωθεί περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού, που απασχολείται αυτή τη στιγμή στις επιδόσεις. Υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο 670 αστυνομικοί την ημέρα. Ενδεικτικά το 2023 επιδόθηκαν σχεδόν 1.200.000 έγγραφα ποινικής, αστικής, διοικητικής, στρατολογικής φύσεως», είπε χαρακτηριστικά.

Σε πρώτη φάση, οι ψηφιακές επιδόσεις θα ξεκινήσουν από την Εισαγγελία Αθηνών.

Σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη καθώς αύριο, Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος είπε πως: «Δεδομένη θεωρείται η στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη». Μάλιστα, τόνισε πως πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει τη δουλειά της και εξήγησε ότι κανένα έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Μαρινάκης: Τι είπε για τη δημοτική αστυνομία

«Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια θα πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις για την στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας», ανέφερε ακόμη ο κ. Μαρινάκης. Πρόσθεσε ότι «η προκήρυξη αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού, αριθμός που προέκυψε έπειτα από την υποβολή αντίστοιχων αιτημάτων στην οποία προχώρησαν οι Δήμοι, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Εσωτερικών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ