Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Δ. Βερβεσός: Αταλάντευτη η διάθεση του ΔΣΑ για παροχή νομικής προστασίας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας – ΦΩΤΟ

Διεύρυνση της συνεργασίας αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση με την υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Βερβεσός: Αταλάντευτη η διάθεση του ΔΣΑ για παροχή νομικής προστασίας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας – ΦΩΤΟ dikastiko.gr

Σε σταθερή τροχιά παραμένει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) ως προς τα θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε παρών για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα.

ΔΣΑ

eurokinissi

Την αταλάντευτη αυτή πρόθεση του ΔΣΑ επανέλαβε ο πρόεδρος του Δημήτρης Βερβεσός μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Χριστίνα Τσαγκλή κατά τη συνάντηση που είχαν με την υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα.

ΔΣΑ

dsa

Στη συνάντηση συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΔΣΑ- Γενικής Γραμματείας Ισότητας- ΚΕΘΙ για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Επιβεβαιώθηκε συγκεκριμένα η διάθεση του ΔΣΑ να παραμείνει ενεργός συμπαραστάτης της Πολιτείας σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της παροχής νομικής προστασίας στα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και η διατήρηση ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με τα συναρμόδια υπουργεία για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Περαιτέρω συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους δικηγόρους-νομικούς παραστάτες των θυμάτων, η συμμετοχή του ΔΣΑ σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των θυμάτων για τα δικαιώματά τους και η προώθηση ανάλογης μορφής συνεργασίας σε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε στην Υφυπουργό το κείμενο των συμπερασμάτων της ad hoc συσταθείσας επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας που υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση της 4-4-2022 (https://olomeleia.gr/el/content/emfyli-kai-endooikogeneiaki-bia).

Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε όλες τις κακοποιημένες γυναίκες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι νομικές υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου οι γυναίκες να προσφεύγουν στις αρμόδιες Αρχές και στα αρμόδια δικαστήρια για την προστασία τους από τον κακοποιητή και να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

«Η νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση είναι καίριος παράγοντας για να μπορέσει μία γυναίκα να ξεφύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον και να οδηγήσει τον θύτη στη Δικαιοσύνη, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η υπηρεσία παρέχεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος» ανέφερε η κ. Συρεγγέλα μετά τη συνάντηση με τον ΔΣΑ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Συρεγγέλα ευχαρίστησε τον κ. Βερβεσό και την κ. Τσαγκλή για τη συνεργασία και τόνισε: «Είμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα βίας και τους προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια για να μπορέσουν να ενδυναμωθούν και να αυτονομηθούν».

Υπενθυμίζεται, ότι στα συμβουλευτικά κέντρα που ανήκουν στο Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ παρέχεται εκτός από νομική συμβουλευτική και ψυχολογική, κοινωνική και εργασιακή στήριξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ