Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Δείτε τη συζήτηση του Κ. Μητσοτάκη για την επέτειο ίδρυσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

Αφορμή της συζήτησης στάθηκε η επέτειος 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δείτε τη συζήτηση του Κ. Μητσοτάκη για την επέτειο ίδρυσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Παρακολοθήστε live από το Λονδίνο τη συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον πρωθυπουργό αφορούσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόοδος στη συζήτηση για την «επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», αλλά αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία επ’ αυτού.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι πιθανή η επίτευξη του στόχου της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, με μια λύση που να είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, λαμβάνοντας υπόψη και την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου. Υπάρχει momentum, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος και τη θετική άποψη που υπάρχει στη βρετανική κοινή γνώμη για το θέμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ