Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και εκατοντάδες συλλήψεις το διάστημα 12-14 Μαΐου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Κατά τη διάρκεια των δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 24.079 οχήματα και 31.166 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν 410 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και εκατοντάδες συλλήψεις το διάστημα 12-14 Μαΐου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας EUROKINISSI

Στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποίησαν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια το τριήμερο 12-14 Μαΐου 2023 οι αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 24.079 οχήματα και 31.166 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν 410 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 1.264 προσαγωγές, 105 κατασχέσεις και 121 ακινητοποιήσεις οχημάτων και 6.230 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 23 παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικά, στη Βόρεια Ελλάδα ελέγχθηκαν 27.026 άτομα και 21.302 οχήματα, προσήχθησαν 901 άτομα, συνελήφθησαν 307 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 5.518 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Σύλληψη 29χρονης για ληστεία

eurokinissi

Αντιμετώπιση εγκληματικότητας: Επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αχαΐας, Αργολίδας, Κορινθίας και Μεσσηνίας ελέγχθηκαν 2.617 άτομα και 1.479 οχήματα, προσήχθησαν 318 άτομα, συνελήφθησαν 77 άτομα, βεβαιώθηκαν 310 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ακινητοποιήθηκαν 40 οχήματα, κατασχέθηκαν 3 οχήματα ενώ, βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα σε τοπικό επίπεδο στο Λευκοχώρι Ηλείας πραγματοποιήθηκαν 464 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 14 άτομα, συνελήφθησαν 14 άτομα, από τα οποία 5 για ρευματοκλοπή και 2 για διαρρήξεις, ενώ βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Την ίδια ώρα σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας πραγματοποιήθηκαν 76 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 27 άτομα, συνελήφθησαν 11 άτομα, από τα οποία 6 για κλοπές και 3 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ενώ, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

αντιμετώπιση εγκληματικότητας

EUROKINISSI

Επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Αγία Βαρβάρα, Μενίδι και Ζεφύρι σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 1.117 έλεγχοι ατόμων και 466 οχημάτων, 156 προσαγωγές, 9 συλλήψεις μεταξύ των οποίων 2 για κλοπή, 2 περί όπλων, 2 για ενδοοικογενειακή βία και 1 για ναρκωτικά, ενώ κατασχέθηκαν 4 μαχαίρια, βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν 9 οχήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ