Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Δεύτερη δικαστική απόφαση βάζει “φρένο” στις διεκδικήσεις ανεμβολίαστων – Συνταγματική η υποχρεωτικότητα σε ειδικές κατηγορίες

Συνταγματικός ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει δικαστήριο του Κιλκίς. Η πρώτη απόφαση, όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr, εκδόθηκε στο Βόλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεύτερη δικαστική απόφαση βάζει “φρένο” στις διεκδικήσεις ανεμβολίαστων – Συνταγματική η υποχρεωτικότητα σε ειδικές κατηγορίες Freepik

Άνοιξε ο κύκλος των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την αναστολή εργασίας για όσους αρνούνται το εμβόλιο. Και τα πρώτα δείγματα από τις κρίσεις των δικαστικών αρχών είναι υπέρ της εφαρμογής του μέτρου για λόγους δημόσιας υγείας.

Δεύτερη δικαστική απόφαση “φρενάρει” τις διεκδικήσεις ανεμβολίαστων

Η αρχή έγινε στο Βόλο, όπου όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr εκδόθηκε από δικαστήριο η πρώτη απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζομένων, βάσει της οποίας τέθηκε υπό νομικό περίβλημα η αναστολή εργασίας, στην οποία είχαν οδηγηθεί με απόφαση δημοτικής επιχείρησης.

Οι 19 υπάλληλοι εργάζονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου η οποία είναι δομή στήριξης ευπαθών ατόμων, ηλικιωμένων κλπ. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι όταν ενημερώθηκαν, τέλη Ιουλίου, ότι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας εφόσον δεν εμβολιαστούν με βάση την ΚΥΑ για τους εργαζόμενους σε προνοιακές μονάδες, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καταθέτοντας αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων αλλά και ζητώντας προσωρινή διαταγή ώστε να συνεχίσει η επιχείρηση προσωρινά να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της α’ δόσης εμβολίου.

Η αίτηση τους για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, συζητήθηκε την 12 Αυγούστου ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου υπηρεσίας και απορρίφθηκε την ίδια ημέρα. Ετσι η επιχείρηση τους έθεσε σε αναστολή και με δικαστική βούλα.

Δεύτερη δικαστική απόφαση “φρενάρει” τις διεκδικήσεις ανεμβολίαστων

Η νέα απόφαση

Τη σκυτάλη πήρε δικαστήριο του Κιλκίς, που έκρινε συνταγματικό το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται. Η γυναίκα επικαλέστηκε την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Δεύτερη δικαστική απόφαση “φρενάρει” τις διεκδικήσεις ανεμβολίαστων

Σύμφωνα με το eidisis.gr, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν». Δεύτερη δικαστική απόφαση “φρενάρει” τις διεκδικήσεις ανεμβολίαστων

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

BINTEO:MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ