Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Δεύτερη ευκαιρία για πιστοποίηση απονομής συντάξεων σε δικηγόρους και λογιστές – ΦΩΤΟ

Δεκτό από τον ΕΦΚΑ το αίτημα της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεύτερη ευκαιρία για πιστοποίηση απονομής συντάξεων σε δικηγόρους και λογιστές – ΦΩΤΟ

Δυνατότητα επανεξέτασης θα έχουν όσοι δικηγόροι και λογιστές δεν κατόρθωσαν να πιστοποιηθούν για να συνδράμουν στην απονομή συντάξεων στις εξετάσεις που έγιναν στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έγινε δεκτό το αίτημα που είχαν υποβάλλει από κοινού με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προς τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας.

Δικηγόροι και λογιστές θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία πιστοποίησης και έτσι όσοι έλαβαν μέρος στην εξέταση στις 3 Νοεμβρίου και απέτυχαν, θα επανεξεταστούν εντός του Δεκεμβρίου 2021. Απονομή συντάξεων

Ειδικότερα, μετά το αίτημα και με εισήγηση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή και του Υποδιοικητή, Αλέξανδρου Βαρβέρη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, αποφάσισε την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις οι προς πιστοποίηση δικηγόροι και λογιστές μαζί με όσους δήλωσαν εξαίρεση από την εξέταση της 3ης Νοεμβρίου 2021.

Απονομή συντάξεων

Στο αίτημά τους με την επιστολή που είχαν στείλει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «όπως είναι γνωστό τα αποτελέσματα των εξετάσεων του πρώτου κύκλου πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών- φοροτεχνικών, που κατόπιν αναβολής λόγω τεχνικών προβλημάτων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr, δεν εξήχθησαν ούτε κοινοποιήθηκαν αμέσως μετά το πέρας της εξέτασης, όπως ρητώς προβλέπει το άρθρο 10 της ΥΑ 45891/2.7.2021 (Β’ 2594), αλλά δύο μέρες αργότερα». Απονομή συντάξεων

Για το λόγο αυτό, πρόσθεταν, ότι «με την παρούσα αιτούμεθα, προς αποκατάσταση της νομιμότητας, όπως δοθεί η δυνατότητα στους αποτυχόντες της εξέτασης της 3.11.2021 να εξεταστούν στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα λάβουν χώρα σύμφωνα με ανακοίνωσή σας οι εξετάσεις όσων δήλωσαν εξαίρεση από την εξέταση της 3.11.2021».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ, σήμερα 12 Νοεμβρίου ξεκινάει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης 1.200 επιπλέον λογιστών και δικηγόρων, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησής τους. Σε αυτές θα συμμετάσχουν και εκείνοι από τον 1ο κύκλο που δεν είχε καταστεί δυνατόν λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος ειδοποίησης) να λάβουν μέρος, αλλά βάσει των νέων δεδομένων και όσοι εξετάστηκαν και δεν πήραν πιστοποίηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ