Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Διακοπή λειτουργίας και πρόστιμο 120.000 ευρώ επιβλήθηκε σε e-shop που παραπλανούσε τους καταναλωτές

«Όποιος παρανομεί θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διακοπή λειτουργίας και πρόστιμο 120.000 ευρώ επιβλήθηκε σε e-shop που παραπλανούσε τους καταναλωτές freepik

Πρόστιμο αλλά και απενεργοποίηση της ιστοσελίδας επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε e-shop με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας:

  • Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.
  • Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν μετά από καταγγελία της σύμβαση και την ακύρωση της παραγγελίας.
  • Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.
  • Η δυσχερής έως αδύνατη επικοινωνία με την επιχείρηση.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ αλλά και προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κι αυτό ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω βλάβη των καταναλωτών από το εν λόγω e-shop.

Προστασία των καταναλωτών – Κ.Σκρέκας: ” Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό”

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Όποιος παρανομεί θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. Αυτή είναι μία από τις πάγιες αρχές μας για την ορθή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες τού υπουργείου Ανάπτυξης παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι την αγορά, τόσο τη συμβατική όσο και τη διαδικτυακή και επιβάλλουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ