Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Διαμαρτυρία δικαστικών υπαλλήλων έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: “Ο νέος δικαστικός χάρτης δυσκολεύει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με σύνθημα «"όχι" στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών» και ζητώντας μαζικές προσλήψεις και αυξήσεις των αποδοχών τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίες. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαμαρτυρία δικαστικών υπαλλήλων έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: “Ο νέος δικαστικός χάρτης δυσκολεύει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ thesstoday.gr

Σε τετράωρη στάση εργασίας (από τις 11.00 έως τις 15.00) και συμβολικό αποκλεισμό της οδού 26ης Οκτωβρίου, μπροστά από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν δικαστικοί υπάλληλοι της πόλης, συμμετέχοντας σε σειρά πανελλαδικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη.

Με σύνθημα «“όχι” στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών» και ζητώντας μαζικές προσλήψεις και αυξήσεις των αποδοχών τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίες.

Δικαστικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης

thesstoday.gr

Δικαστικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης: Τι είπε ο Τ. Φούντας

Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Φούντας δήλωσε:

Οι κινητοποιήσεις μας γίνονται για το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη, για μαζικές προσλήψεις, για την αύξηση των αποδοχών, και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Θεωρούμε ότι το σχέδιο που έχει κυκλοφορήσει για τον δικαστικό χάρτη, είναι ένα σχέδιο που μας είδε καθαρά σαν δημοσιονομικά κριτήρια “κόστος-όφελος”, που κατανοίκιασε υπηρεσίες και δυσκολεύει την πρόσβαση του πολίτη στη δικαιοσύνη.

Σε συνδυασμό και με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα κάνουν πολύ πιο ακριβή τη δικαιοσύνη για τον πολίτη και δεν λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες των δικαστικών υπαλλήλων”.

Κατά τη σημερινή κινητοποίησή τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης έθεσαν, επιπλέον, το ζήτημα της ασφάλειας των δικαστηρίων, ζητώντας την ενίσχυση των μέτρων και κατ’ επέκταση ασφαλείς συνθήκες εργασίας, στον απόηχο του φακέλου-βόμβα που απεστάλη σε πρόεδρο εφετών.

Οι κινητοποιήσεις που ανήγγειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) για τις επόμενες μέρες:

  • Δίωρες Διακοπές Εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, καθημερινά από 09:00-11:00, κατά τις ημερομηνίες:  Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.
  • Συμβολικό κλείσιμο όλων των Δικαστικών Κτηρίων της χώρας την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, κατά το δίωρο της διακοπής εργασιών (09:00-11:00).
  • Συμμετοχή όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, με παρουσία της ΟΔΥΕ σε όλες τις συγκεντρώσεις, όπου με κάθε τρόπο (πανό, αφίσες, ανακοινώσεις), θα αναδείξει τα κύρια κλαδικά αιτήματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ