Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: “Φρένο” στις καταγγελίες έβαλαν οι εισαγγελικές Αρχές – Στο αρχείο η υπόθεση

Τι έδειξε η έρευνα του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη. Θα διερευνηθεί ο καταγγέλλοντας τη διάρρηξη, διευθυντής της εκλογικής διαδικασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: “Φρένο” στις καταγγελίες έβαλαν οι εισαγγελικές Αρχές – Στο αρχείο η υπόθεση Eurokinissi

Στο αρχείο κατέληξαν οι καταγγελίες σχετικά με διάρρηξη σε υπηρεσίες εκλογικής διαδικασίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης έστειλε την υπόθεση στο αρχείο αφού τόσο από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών που είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο δεν βρέθηκαν στοιχεία τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σημειώνεται, πως μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως θα προβούν σε διερεύνηση για τον καταγγέλλοντα τη διάρρηξη, διευθυντή για την εκλογική διαδικασία.

Ν. Κεραμέως: «Αναπάντητα ερωτήματα γιατί έγινε αυτή η καταγγελία»

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, και η ίδια η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως είχε διαπιστώσει πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τους λόγους που έγινε η καταγγελία περί διάρρηξης, ενώ είχε τονίσει ότι «δεν μπορεί να παίζει κανείς με εκλογικά ζητήματα».

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε αδιανόητα όσα ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση καθώς και για την δριμύτατη κριτική που ασκήθηκε εκ μέρους της, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ό,τι είναι φερόμενη η διάρρηξη. «Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ήδη κάνει τους πρώτους ελέγχους σε ότι αφορά τα του οίκου του. Το τμήμα κυβερνοασφάλειας είχε κάνει έλεγχο το γράψαμε στην ανακοίνωση ό,τι δεν υπήρχε κανένα ανησυχητικό στοιχείο».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει καμία διάρρηξη, καμία παρείσφρηση σε ηλεκτρονικά συστήματα, τίποτα απολύτως. Η Αστυνομία έχει πει ότι δεν έγινε απολύτως καμία διάρρηξη και αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο», υπογράμμισε η υπουργός.

Επιπροσθέτως η κ. Κεραμέως συνέχισε σημειώνοντας πως και η ίδια έχει αναπάντητα ερωτήματα γιατί έγινε αυτή η καταγγελία και τι σημαίνει όλο αυτό το περιστατικό και για αυτό το λόγο «αμέσως με το που βγήκε το πόρισμα της αστυνομίας που λέει ότι δεν έγινε διάρρηξη, κατέθεσα αίτημα στον εισαγγελέα για να αποκτήσω πρόσβαση στη δικογραφία, στον πλήρη φάκελο και να δούμε εάν υπάρχουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες».

Εντωμεταξύ, η υπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει γραπτή αναφορά από τον καταγγέλλοντα του περιστατικού και τόνισε :«Έχω καταθέσει αίτημα θεωρώντας ότι έχουμε έννομο συμφέρον, διότι αυτό συνέβη μέσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά την υπηρεσία και έχουμε ζητήσει από τον εισαγγελέα πρόσβαση στη συγκεκριμένη δικογραφία. Ωστόσο, μέχρι στγμής δεν έχω λάβει γνώση του φακέλου της υπόθεσης και όλη η διαδικασία είναι μυστική και το λόγο αυτό δεν μπορώ να πω περαιτέρω λεπτομέρειες». 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ