Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Folli Follie: Πλήρη απαλλαγή 7 κατηγορουμένων και ενοχή για 4 προτείνει η Εισαγγελέας

Νωρίτερα εισηγήθηκε απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης - Πρότεινε την ενοχή του Δ. Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και χειραγώγηση μετοχής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Πλήρη απαλλαγή 7 κατηγορουμένων και ενοχή για 4 προτείνει η Εισαγγελέας eurokinissi

Τίτλοι τέλους μπαίνουν μετά από 6 χρόνια με την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης στη δίκη της  Folli Follie, για το “οικονομικό σκάνδαλο” που συντάραξε τη χώρα.

Την ενοχή 4 κατηγορουμένων για κάποια αδικήματα και την πλήρη απαλλαγή 7 προσώπων ζήτησε με την πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Folli Follie.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας αιτήθηκε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και την απάτη, ενώ για τον ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσο ζήτησε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων, για τον Ιωάννη Μπεγιέτη ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και για την στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρότεινε να κηρυχθεί ενοχή για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Δίκη της Folli Follie: Πρωταγωνιστικός ρόλος των Ι. Μπεγιέτη και Tonio Law

Σχετικά με το αδίκημα της πλαστογραφίας απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ιωάννη Μπεγιέτη και Tonio Law, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο ως «κεντρικό πρωταγωνιστή της πλαστογραφίας», ενώ για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο σχολίασε ότι «χωρίς τη δίκη του παρότρυνση δε θα μπορούσε κανένας διοικητικός να αναλάβει πρωτοβουλία για πλαστογραφίες και άλλες ενέργειες».

Για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, η εισαγγελέας ανάφερε πως «η πώληση μετόχων από Δημήτρη και Τζωρτζη Κουτσολιούτσο σε μεγαλύτερη αξία από την πραγματική συνέβαλλε κατά πολύ στην αύξηση των παράνομων κερδών τους. Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος γνώριζαν τι συνέβαινε και παραπλάνησαν. Το γεγονός ότι ικανοποιήθηκαν εκ των υστέρων ομολογιούχοι θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση της εγκληματικής τους δράσης».

Για το αδίκημα αυτό ζήτησε και την απαλλαγή της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου λέγοντας: «Δεν υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις αλλά λόγω θέσης φαίνεται να τις ενέκρινε. Δεν έχει όμως το υπόβαθρο να κατανοήσει, ακόμη κι αν ήταν ενήμερη λόγω της συγγενικής της σχέσης, δεν υπάρχουν ικανά στοιχεία που να μην αφήνουν αμφιβολίες προς τούτο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ