Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Δικαίωση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Κέρδισε τη δίκη κατά 4 υπαλλήλων του για την “εξαφάνιση” 90.000 ευρώ

Το 2017 εξαφανίστηκαν 90.000 από το κεντρικό ταμείο του Συλλόγου, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των 4 υπαλλήλων και δικαιώθηκε. Ήδη έχουν επιστραφεί 40.000 ευρώ στον Σύλλογο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαίωση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Κέρδισε τη δίκη κατά 4 υπαλλήλων του για την “εξαφάνιση” 90.000 ευρώ eurokinissi

Δικαιώθηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) για την απώλεια 90.000 ευρώ το 2017 από το ταμείο του. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με την πρόσφατη τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, απορρίφθηκε η έφεση των 4 υπαλλήλων, οι οποίοι το 2020 σύμφωνα με την κρίση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών θεωρήθηκε πως επέδειξαν βαριά αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του συγκεκριμένου ποσού από το ταμείο του Συλλόγου.

«Προσηλωμένοι στην προάσπιση των οικονομικών του Συλλόγου και των χρημάτων των συναδέλφων με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την τελεσίδικη δικαίωση του δικαστικού αγώνα του Συλλόγου για την απώλεια των 90.000 ευρώ που είχαν απωλεσθεί το 2017 από το κεντρικό ΤΑΜΕΙΟ του Συλλόγου. Ήδη ένα μεγάλο μέρος αυτών έχει επιστραφεί δια συμψηφισμού με την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

dikastiko.gr

Βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου, οι υπάλληλοι είχαν υποχρεωθεί να καταβάλουν προς τον ΔΣΑ, το ποσό των 90.000 ευρώ νομιμοτόκως. Ο ΔΣΑ έχει ήδη εισπράξει μερικώς το επιδικασθέν ποσό δια συμψηφισμού (με απαιτήσεις των εργαζομένων).

Η πρώτη απόφαση

Ειδικότερα, η πρώτη απόφαση είχε ληφθεί το 2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (τμήμα εργατικών διαφορών) μετά από αγωγή του ΔΣΑ όπως ανέφερε το dikastiko.gr το 2019 κατά τεσσάρων υπαλλήλων του, εναγομένων ως υπευθύνων για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του ΔΣΑ, που έλαβε χώρα στο χρονικό διάστημα μεταξύ της 27.7.2017 και της 6.9.2017.

Με την αγωγή είχε ζητηθεί η καταβολή του ποσού των 90.000 ευρώ και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 60.000 ευρώ. Ο ΔΣΑ παραστάθηκε μετά του Προέδρου του, Δημητρίου Βερβεσού, ο οποίος εξετάστηκε ανωμοτί κατά την πρόοδο της διαδικασίας.

Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Ηλία Λάρδα και τους συμβούλους του ΔΣ, Κωνσταντίνο Ρίζο και Ιωάννη Κάπο. Για τον ΔΣΑ κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρώην Σύμβουλος Ταμίας και μέλος ΔΣ, Παναγιώτης Γαλετσέλης (ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα). Ένορκες βεβαιώσεις έδωσαν υπέρ του ΔΣΑ η Σύμβουλος Ταμίας, Μαρινέττα Γούναρη, η τ. Γεν. Γραμματέας Χριστίνα Τσαγκλή και ο εσωτερικός ελεγκτής, Ανδρέας Κουτούπης.

ΔΣΑ

eurokinissi

Πώς έκαναν «φτερά» τα χρήματα

Όπως είχε αποκαλυφθεί το 2017 ποσό 90.000 ευρώ εξαφανίστηκε από το χρηματοκιβώτιο του ΔΣΑ. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες, ύψους 100.000 ευρώ, είχαν αναληφθεί το καλοκαίρι για να αγοραστούν ένσημα (τα οποία αγοράζουν οι δικηγόροι για να παρίστανται στα δικαστήρια).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αγορά ενσήμων περιορίστηκε σε ένα ποσό γύρω στις 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Το ποσό όμως δεν βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε τότε ο ΔΣΑ «το Δ.Σ. ενημερώθηκε από το Προεδρείο για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ. Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση. Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επίσης παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση». Ακολούθησε η προσφυγή κατά των υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ