Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Δικαιοσύνη μετ’ εμποδίων λόγω Δικαστικού Χάρτη: Κατεβάζουν “ρολά” στις υπηρεσίες οι δικαστικοί υπάλληλοι – Διοργανώνουν συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια

Συνεχίζουν από σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 τις δίωρες στάσεις εργασίας από τα καθήκοντά τους. Οι κινητοποιήσεις διαρκούν έως το τέλος της εβδομάδος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαιοσύνη μετ’ εμποδίων λόγω Δικαστικού Χάρτη: Κατεβάζουν “ρολά” στις υπηρεσίες οι δικαστικοί υπάλληλοι – Διοργανώνουν συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια EUROKINISSI

Δικαστικοί υπάλληλοι κατά νέου Δικαστικού Χάρτη, καθώς επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους με σταθερό μήνυμα «δεν θα περάσει η κατάργηση – συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών!»

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), από σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 θα εξακολουθήσουν να κατεβάζουν τα… μολύβια στα Δικαστήρια με δίωρες στάσεις εργασίας και πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις σε κάθε υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΔΥΕ όπως έγραψε το dikastiko.gr  οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αυτή τη βδομάδα ως εξής:

Από Δευτέρα 4.3.2024 έως και Πέμπτη 7.3.2024 προχωράμε σε δίωρες διακοπές εργασιών σε όλης της δικαστικές υπηρεσίες της χώρας από τις 09.00 έως τις 11.00. Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις – Συσκέψεις – Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις σε κάθε υπηρεσία.

Την Παρασκευή 8.3.2024 συμμετέχουμε στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας από τις 11,00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Το μήνυμα της ΟΔΥΕ είναι πως «απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία!»

Δικαστικοί υπάλληλοι κατά νέου Δικαστικού Χάρτη: Κινητοποιήσεις ενάντια στο «σβήσιμο» δεκάδων υπηρεσιών

«Συνεχίζουμε! Δεν θα περάσει η κατάργηση – συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών!» αναφέρει στην τελευταία απόφασή της η ΟΔΥΕ. «Με νέα δύναμη και πείσμα μετά τη συγκλονιστική απεργία της 28ης Φλεβάρη και των κλαδικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο “σβήσιμο” δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από τον χάρτη με το κριτήριο τους «κόστους – οφέλους», για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας» σημείωνε.

Και πρόσθετε πως «με νέα δύναμη και πείσμα μετά τη συγκλονιστική απεργία της 28ης Φλεβάρη και των κλαδικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο “σβήσιμο” δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από τον χάρτη με το κριτήριο τους «κόστους – οφέλους», για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνουν πως «το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. Τα κυβερνητικά σχέδια αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δεν παίρνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ