Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστές και εισαγγελείς επιβεβαίωσαν πως δίνουν… αίμα – Όχι μόνον στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και κυριολεκτικώς

Μετά το κάλεσμα της ΕνΔΕ για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη και πλέον αποτελεί γεγονός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές και εισαγγελείς επιβεβαίωσαν πως δίνουν… αίμα – Όχι μόνον στις δικαστικές αίθουσες, αλλά και κυριολεκτικώς Eurokinissi

Η Τράπεζα Αίματος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) είναι γεγονός! Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα με αποτέλεσμα δικαστές και εισαγγελείς να ανταποκριθούν και να δώσουν αίμα για τη δημιουργία της Τράπεζας.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως σωματείο με συνταγματική κατοχύρωση, σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της. Οι δράσεις της διαπνέονται από  τις αναλλοίωτες πανανθρώπινες αξίες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος της ΕνΔΕ, προκειμένου, αν χρειαστεί, να στηρίξουμε όσους συναδέλφους, μέλη των οικογενειών τους και συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη από αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής».

Και όπως φάνηκε από την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά. «Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Ένωσης και μετέβησαν στο Εφετείο Αθηνών καθώς και τους συναδέλφους που μετέβησαν σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία ανά την επικράτεια για να προσφέρουν το δώρο ζωής. Επίσης, ευχαριστούμε την ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», που στάθηκαν αρωγοί στην  προσπάθειά μας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕνΔΕ.

Παράλληλα, η ΕνΔΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών για την όλη συνδρομή τους στην προσπάθειά, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθότι συμπληρώθηκαν οι απαιτούμενες μονάδες αίματος και πλέον η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει τη δική της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Αιτήματα διαγραφής από την ΕνΔΕ

(ende/freepik)

Τράπεζα Αίματος της ΕνΔΕ: Έρχεται η κάρτα αιμοδότη

Σύμφωνα με την Ένωση, οι δικαστικοί λειτουργοί σύντομα θα αποκτήσουν τη σχετική κάρτα αιμοδότη, η οποία θα τους αποσταλεί από την ΕνΔΕ. Η διαχείριση της Τράπεζας Αίματος θα γίνεται από την Ένωση και, συνεπώς, όποιος έχει ανάγκη θα επικοινωνεί με τη γραμματεία, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία για τη χορήγηση της απαιτούμενης μονάδας αίματος, όπως ήδη έγινε από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της Τράπεζας, δεδομένου ότι ήδη η ΕΝΔΕ χορήγησε αίμα σε δύο επείγουσες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται, η επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους, δεδομένου ότι θα λαμβάνει χώρα δύο φορές το έτος. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί να συνδράμει την προσπάθεια αυτή μπορεί να μεταβαίνει οποτεδήποτε σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο για αιμοδοσία αναφέροντας ότι πιστώνεται στην Τράπεζα Αίματος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στον κωδικό, που θα του γνωστοποιείται από τη Γραμματεία της Ένωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ