Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Δικαστές και εισαγγελείς για νέο Δικαστικό Χάρτη: Ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά το e-δημοψήφισμα

Σε κοινοποίηση της πρότασης που πλειοψήφησε προχώρησε η ΕνΔΕ. “Αιτούμεθα τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης, προς παρουσίαση αυτής” λένε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές και εισαγγελείς για νέο Δικαστικό Χάρτη: Ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά το e-δημοψήφισμα unsplash

Σε κοινοποίηση του πρόσφατου e- δημοψηφίσματος προχώρησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα αναφέρει πως «σας κοινοποιούμε την πρόταση, που πλειοψήφησε κατά το άνω δημοψήφισμα και αιτούμεθα τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης, προς παρουσίαση αυτής».

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται πως «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε υλοποίηση της απόφασης της τακτικής γενικής συνέλευσης της 9ης Δεκεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο της δημοκρατικής αρχής που διέπει τη λειτουργία αυτής, διεξήγαγε δημοψήφισμα επί προτάσεων, τις οποίες κατέθεσαν Δικαστικοί Λειτουργοί μέλη μας, για τη μορφή που μπορεί να λάβει η  ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης, μετά τη γνωστοποίηση εκ μέρους σας, για πρώτη φορά, τον προηγούμενο μήνα, ότι η ενοποίηση αποτελεί πολιτική απόφαση και η όποια  θέση της Ένωσης κατά της ενοποίησης, η οποία έχει εκφραστεί επανειλημμένα, λόγω των δυσεπίλυτων προβλημάτων που δημιουργεί τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης όσο και στην υπηρεσιακή κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών απορρίπτεται».

κοινοποίηση του e-δημοψηφίσματος

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα αποτελέσματα του e-δημοψηφίσματος της ΕνΔΕ

Όπως έγραψε το dikastiko.gr με υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το e-δημοψήφισμα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), όπου βάσει των αποτελεσμάτων επικράτησε με 422 ψήφους η πρόταση της πλειοψηφίας υπό την πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη.

Μεταξύ των 2.372 ψηφοφόρων, ανταποκρίθηκαν 1.347, ενώ υπήρξαν και 29 λευκά ψηφοδέλτια. Όπως αναφέρεται το δημοψήφισμα, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων διεξήχθη το διήμερο της 19ης και 20ης Φεβρουαρίου 2024 με απόλυτη επιτυχία.

Η ψηφιακή κάλπη έκλεισε την προγραμματισμένη ώρα 20:00 της 20ης -2-2024 και ώρα 20:30 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Ψηφοφόροι: 2.372

Ψήφισαν: 1347

Λευκά: 29

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ