Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικαστές: “Απειλούν – για πρώτη φορά- ευθέως και ονομαστικά τη ζωή ανακρίτριας του Πρωτοδικείου – Πάρτε μέτρα”

Άμεση συνάντηση θα επιδιώξει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές: “Απειλούν – για πρώτη φορά- ευθέως και ονομαστικά τη ζωή ανακρίτριας του Πρωτοδικείου – Πάρτε μέτρα” EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έντονη αντίδραση υπήρξε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) μετά την ευθεία στοχοποίηση δικαστικού λειτουργού από ομάδα που απαρτίζεται από αντιεξουσιαστές. Σε ανακοίνωσή της, η ΕνΔΕ καλεί την πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η ΕνΔΕ αναφέρει πως θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα και υπό τα νέα δεδομένα, να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών.

Όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr αντιεξουσιαστές απειλούν με σφαίρες δικαστικό λειτουργό, ενώ έχουν στοχοποιήσει και αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, ευθείες απειλές κατά δικαστικού λειτουργού εξαπέλυσε ομάδα που απαρτίζεται από αντιεξουσιαστές που πριν λίγες ημέρες είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία του. Την ευθύνη ανέλαβαν οι αντάρτες οι «Αντάρτες Εκδίκησης» οι οποίοι στοχοποιούν εκ νέου το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με δημοσίευση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η συγκεκριμένη ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στρέφεται ξανά κατά του δικαστικού λειτουργού αναφέροντας ότι από τύχη δεν εξερράγη και «η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους».

Βόλος διαρρήκτης

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕνΔΕ για τις απειλές από αντιεξουσιαστές

“Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους.”

Το άνω περιεχόμενο της από 1-6-2022 προκήρυξης ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του χώρου αυτού και με την οποία στοχοποιείται ονομαστικά Δικαστική Λειτουργός που εκτελεί χρέη ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καταδεικνύει τις συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν το υψηλό λειτούργημά τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί. Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Δικαστών, που πλέον λαμβάνουν τη μορφή και απειλών, ευθέως, κατά της ζωής τους πυκνώνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι αποτέλεσμα της γενικότερης στοχοποίησης της Δικαιοσύνης και της αποδόμησης του έργου των Δικαστών, ακόμη και από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Καλούμε δε την Πολιτεία, της οποίας υποχρέωση αποτελεί, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθεί το ως άνω ζήτημα και υπό τα νέα δεδομένα, να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ