Δικαστές: Ζητούν από τον Πάνο Τσακλόγλου αναπροσαρμογή των συντάξεων με βάση τελεσίδικη απόφαση του Μισθοδικείου

Η απόφαση εκδόθηκε στις 5 Οκτωβρίου και θεωρεί πως και το 60% αναπλήρωσης των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών υπολείπεται της συνταγματικής επιταγής για αναπλήρωση των εν ενεργεία αποδοχών

NEWSROOM
Δικαστές: Ζητούν από τον Πάνο Τσακλόγλου αναπροσαρμογή των συντάξεων με βάση τελεσίδικη απόφαση του Μισθοδικείου

Να σεβαστεί η κυβέρνηση την τελεσίδικη απόφαση του Μισθοδικείου που αναφέρεται ουσιαστικά σε αύξηση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, ζήτησαν στη συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου, οι δικαστές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης μαζί με τον ειδικό επιστήμονα, δικηγόρο κ. Δημήτριο Μπούρλο.

Οι δικαστές αναφέρονται στην 255/5-10-2021 απόφαση του Μισθοδικείου η οποία έκρινε ότι “η επισήμανση…δεν έχει την έννοια ότι σύνταξη δικαστικού λειτουργού ίση με το 60% των αποδοχών των εν ενεργεία ευρίσκεται στην συνταγματικώς επιβαλλόμενη σχέση αναλογίας με τις ενεργεία αποδοχές…”

Εν ολίγοις ζήτησαν αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης των καταβαλλόμενων συντάξεων με βάση την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου. Η απάντηση που πήραν πάντως ήταν πως «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων:

«…Θέσαμε υπόψη την πρόσφατη απόφαση 255/5-10-2021 του Μισθοδικείου η οποία έκρινε ότι “η επισήμανση..δεν έχει την έννοια ότι σύνταξη δικαστικού λειτουργού ίση με το 60% των αποδοχών των εν ενεργεία ευρίσκεται στην συνταγματικώς επιβαλλόμενη σχέση αναλογίας με τις ενεργεία αποδοχές…”. . Τονίσαμε ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον υποχρέωση συμμόρφωσης στην παραπάνω αμετάκλητη δικαστική απόφαση που ορίζει πως ακόμα και το ποσοστό 60% της παραπάνω αναλογίας δεν ανταποκρίνεται στις συνταγματικές επιταγές, πολύ περισσότερο που η υφιστάμενη αναλογία υπολείπεται ακόμα και του 50%. Βασικές αρχές του Κράτους δικαίου καθώς και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη επιβάλλουν την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να γίνει προσαρμογή των συντάξεων. Ο κ. Υφυπουργός επικαλέστηκε έλλειψη δημοσιονομικού χώρου, ότι δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της απόφασης και ότι αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα προβεί σε εκκαθάριση των απαιτήσεων επί της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η Ένωσή μας θα καθορίσει την στάση της το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ