Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Δικαστική διελκυστίνδα για τη φρούρηση του Μ. Φουρθιώτη – Τι ισχυρίζεται ο παρουσιαστής, τι απαντάει η κυβέρνηση

Σε προσφυγή στο ΣτΕ κατέφυγε ο παρουσιαστής για την απόσυρση της φρουράς φύλαξής του. Στην Εισαγγελία αποτάνθηκε η κυβέρνηση, προκειμένου να διερευνηθούν οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστική διελκυστίνδα για τη φρούρηση του Μ. Φουρθιώτη – Τι ισχυρίζεται ο παρουσιαστής, τι απαντάει η κυβέρνηση

Στα δικαστικά «χαρακώματα» βρίσκεται η κυβέρνηση με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, μετά την απόφαση για απόσυρση της φρουράς φύλαξής του. Ο παρουσιαστής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να προσφύγει στην Εισαγγελία ζητώντας την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Την άμεση προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση Φουρθιώτη προανήγγειλαν κυβερνητικές πηγές χθες αργά το απόγευμα, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει ήδη παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας, που διερευνά οικονομικές πτυχές της υπόθεσης. «Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εργασίας θα στείλει τον φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθεια του Μένιου Φουρθιώτη να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην πανδημία, με την δήλωση μισθού του να κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ μηνιαίως. Πρέπει να σημειωθεί ότι πτυχές που αφορούν την πιθανότητα τέλεσης οικονομικών αδικημάτων, εξετάζονται ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, την επαναφορά της αστυνομικής φρουράς και της 24ωρης φύλαξής του ζήτησε με αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο 36χρονος παρουσιαστής, λέγοντας πως πρέπει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Στην αίτηση ακύρωσης, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάνος Λαζαράτος, ζητείται η ακύρωση της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του. Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις 13 Ιανουαρίου 2021 διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, του Ρ/Σ Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του Τ/Σ EPSILON TV και του Studio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Όμως, τα μέτρα προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν στις 18 Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επιπλέον, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή η αύξηση των μέτρων προέκυψε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εξαιτίας επιθεσέων που δέχτηκε, τόσο στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του, όσο και προσωπικών επιθέσεων. Μάλιστα, όπως εξηγεί, υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV.

Ο κ. Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η νέα πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, αλλά και η παύση φρούρησης της κατοικίας του, είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. 

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες βασίστηκε η έκδοσή της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ