Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Ο Φουρθιώτης έκανε μήνυση στον Δήμο Διονύσου -Τι καταγγέλλει

Ο Δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι καταγγέλλονται για «έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας» του δημοσιογράφου, ο οποίος, κατατάσσεται στις ευπαθείς ομάδες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Φουρθιώτης έκανε μήνυση στον Δήμο Διονύσου -Τι καταγγέλλει

Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία Νικόλαος Αγαπηνός και συνεργάτες, η μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη αφορά αδικήματα της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και εξύβρισης.

Οπως αναφέρει, ο Δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι καταγγέλλονται για «έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας» του δημοσιογράφου, ο οποίος, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, κατατάσσεται στις ευπαθείς ομάδες λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και ήταν επιβεβλημένη η δυνατότητα πρόσβασης αρμόδιων αρχών ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η μήνυση 

«Ο δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι του καταγγέλλονται κατά την ανωτέρω μήνυση ως υπεύθυνοι για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντος δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχε καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβλημένη δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονομικές και αστυνομικές αρχές ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

» Παρά ταύτα επί σειρά τριών ημερών οι τοπικοί άρχοντες του αρμόδιου Δήμου επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλων δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην Ποινική Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

» Η δικηγορική εταιρεία θα αναλάβει την εκπροσώπηση του δημοσιογράφου και στα πλαίσια αστικών δικών για την ικανοποίηση «της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί».

Ολόκληρη η μήνυση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ