Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστική περιπέτεια μετά το θάνατο του Μίκη: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της κόρης του Μαργαρίτας κατά του Ν. Κουρή

Κρίθηκε απαράδεκτη η αίτηση λόγω αοριστίας. Δεν προκύπτει προσβολή των κληρονομικών και πνευματικών της δικαιωμάτων από τη χρήση του ονόματος Θεοδωράκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστική περιπέτεια μετά το θάνατο του Μίκη: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της κόρης του Μαργαρίτας κατά του Ν. Κουρή eurokinissi

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο σίριαλ της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και του μουσικοσυνθέτη Νίκου Κουρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Βόμβα” από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: Αναγνωρίζει το Νίκο Κουρή ως ξάδερφό της – ΒΙΝΤΕΟ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

EUROKINISSI

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε με την υπ’ αριθμ. 1555/2022 του ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε βάρος του μουσικοσυνθέτη Νίκου Κουρή.
Μαργαρίτα Θεοδωράκη

eurokinissi

Σημειώνεται, ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν αιτολόγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από το αντίδικο της Νίκο Κουρή.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Το σκεπτικό της απόφασης 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

eurokinissi

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι «θα βραδύνει η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».
Κατά τον δικαστή «η αιτούσα ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές» αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.
Μαργαρίτα Θεοδωράκη

eurokinissi

Σημειώνεται, ότι στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριζε ότι ο Νίκος Κουρής, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ