Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Δικαστικοί υπάλληλοι έναντι νέου Δικαστικού Χάρτη: Δεν κάνουν πίσω στις κινητοποιήσεις

Οι αποφάσεις του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας για διακοπές εργασιών από σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικοί υπάλληλοι έναντι νέου Δικαστικού Χάρτη: Δεν κάνουν πίσω στις κινητοποιήσεις EUROKINISSI

Με την απαίτηση να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από δικαστικούς υπαλλήλους κατά του νέου Δικαστικού Χάρτη, που αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι οποίοι προχωρούν από σήμερα σε σειρά δίωρων διακοπών εργασίας, επαναλαμβάνοντας και μία σειρά άλλων χρόνιων αιτημάτων τους.

«Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να μην καταργηθεί – συγχωνευτεί καμία δικαστική υπηρεσία, να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά στις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας, να αυξηθούν οι αποδοχές μας – να επαναθεσμοθετηθεί το επίδομα ειδικών συνθηκών, να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας!» αναφέρει ο Σύλλογος.

Κινητοποιήσεις δικαστικών υπαλλήλων κατά νέου Δικαστικού Χάρτη: Το πλαίσιο των αποχών

Οι κινητοποιήσεις – δράσεις του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών προβλέπουν:

– Πέμπτη 14.3.2024 – Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00) και συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας.

– Τρίτη 19.3.2024 – Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00) και συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθήνας.

– Πέμπτη 21.3.2024 – Δίωρη διακοπή εργασιών (13.00-15.00) και έκτακτη γενική συνέλευση για την περαιτέρω κλιμάκωση της δράση τους.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις είχε προχωρήσει όπως έγραψε το dikastiko.gr  και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και αναμένεται κλιμάκωση.

«Συνεχίζουμε! Δεν θα περάσει η κατάργηση – συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών!» ανέφερε στην τελευταία απόφασή της η ΟΔΥΕ. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο “σβήσιμο” δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από τον χάρτη με το κριτήριο τους «κόστους – οφέλους», για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας» σημείωνε.

Και πρόσθετε πως «με νέα δύναμη και πείσμα μετά τη συγκλονιστική απεργία της 28ης Φλεβάρη και των κλαδικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο “σβήσιμο” δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από τον χάρτη με το κριτήριο τους «κόστους – οφέλους», για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβανόταν πως «το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. Τα κυβερνητικά σχέδια αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δεν παίρνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ