Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Δικαστικοί υπάλληλοι: Λένε «δεν πάει άλλο» και δίνουν ραντεβού στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Πραγματοποιούν πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Στο πλευρό τους έχουν την ΑΔΕΔΥ που στηρίζει την κινητοποίηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικοί υπάλληλοι: Λένε «δεν πάει άλλο» και δίνουν ραντεβού στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε προειδοποιητική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), όπως έγραψε και το dikastiko.gr.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα σημεία της χώρας.

Με απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, στηρίζει την 3ωρη στάση εργασίας και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η έλλειψη προσωπικού, οι καθηλωμένοι μισθοί αλλά και σημαντικά προβλήματα στις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές οδήγησαν την ΟΔΥΕ να προχωρήσει σε αυτή την προειδοποιητική κινητοποίηση.

Δικαστικοί υπάλληλοι

Σύμφωνα με την ΟΔΥΕ το πλαίσιο των διεκδικήσεων είναι:

* Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Δικαστήρια (άμεση στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που απομένουν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2017, με προκήρυξη νέου διαγωνισμού πρόσληψης τουλάχιστον 1.000 θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων όλων των κλάδων και κατηγοριών και συμμετοχή στον προσεχή κύκλο κινητικότητας στο δημόσιο)

* Αναπλήρωση όλων των μισθολογικών μας απωλειών από τις περικοπές των μνημονίων. ( 13ος -14ος μισθός, εισφορά αλληλεγγύης κλπ)

* ΑΜΕΣΗ επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών εργασίας.

* Πληρωμή όλων των υπερωριών.

* Επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από ιδιωτικές εταιρείες)

* Άμεση έκδοση ΚΥΑ για την επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης στο πρώην Ταμείο Αρωγής.

* Αύξηση, τουλάχιστον διπλασιασμός των οδοιπορικών των Επιμελητών που παραμένουν παγωμένα εδώ και χρόνια.

* Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας! Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

* Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δωρεάν τακτικά τεστ για όλους, προληπτικά μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού, ατομικά μέτρα προστασίας, απολυμάνσεις και στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ιατρικό προσωπικό.

* Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών. Δικαστικοί υπάλληλοι

«Η αναμονή και η εναπόθεση των ελπίδων μας πότε στη μία και πότε στην άλλη κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Ίσα-ίσα, τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων συμπληρώνονται με αυτά των επόμενων. Με τον δικό μας οργανωμένο, συλλογικό αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας» τονίζει η Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ