Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Δικαστικοί υπάλληλοι: Σφοδρά πυρά ενόψει του νέου δικαστικού έτους – Εδώ και 5,5 χρόνια δεν έχει γίνει πρόσληψη – Απλήρωτες χιλιάδες ώρες υπερωρίας

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν για άλλη μία φορά οι δικαστικοί υπάλληλοι, καταγγέλλοντας χρόνια προβλήματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστικοί υπάλληλοι: Σφοδρά πυρά ενόψει του νέου δικαστικού έτους – Εδώ και 5,5 χρόνια δεν έχει γίνει πρόσληψη – Απλήρωτες χιλιάδες ώρες υπερωρίας EUROKINISSI

Με το… καλημέρα του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει σήμερα, οι δικαστικοί υπάλληλοι βρίσκονται για άλλη μία χρονιά στα “κάγκελα”, εξαπολύοντας πυρά για τη μη επίλυση σημαντικών προβλημάτων που επηρεάζουν τους ίδιους αλλά και τη λειτουργία των Δικαστηρίων.

Σε μία ιδιαίτερη αιχμηρή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) επαναλαμβάνει τα οξυμένα αυτά προβλήματα και την απαξίωση που βιώνουν ως προς την επίλυσή τους. Αναφέροντας μάλιστα ενόψει του νέου δικαστικού έτους πως «κάθε πέρσι και καλύτερα»,  προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

Υποστελέχωση, καθήλωση αποδοχών και μη πληρωμή υπερωριών, έλλειψη υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία θίγει η ΟΔΥΕ.

«Η οργή και η αγανάκτηση των Δικαστικών Υπαλλήλων έχουν ξεχειλίσει. Το νέο δικαστικό έτος που ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, προβλέπεται δύσκολο. Και προειδοποιούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, ότι γι΄ αυτούς θα γίνει ακόμα δυσκολότερο, αν δεν δουν τα προβλήματα με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αν δεν δώσουν χειροπιαστές αποδείξεις, ότι δρομολογούνται λύσεις» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Δικαστήρια Βόλου

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κυρίαρχο είναι το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δικαστηρίων. «Από το 2017 και για 5,5 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού στα Δικαστήρια, ενώ και οι ίδιοι οι διαγωνισμοί του 2017, έχουν βαλτώσει και ανακυκλώνεται ένα αδιέξοδο αναπληρώσεων και μη αποδοχής του διορισμού από τους επιλαχόντες» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ αιχμές αφήνει η ΟΔΥΕ και στην αναστολή διορισμών ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Παράλληλα, επισημαίνει: «Οι αποδοχές των Δικαστικών Υπαλλήλων, παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα που διαμόρφωσε το «σοκ και δέος» από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, με την «αυθαίρετη κατάργηση» του επιδόματος «Ειδικών Συνθηκών» και την  πλήρη κατάργηση των δώρων και επιδομάτων αδείας και επιπλέον με απλήρωτες χιλιάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης, που τείνουν πλέον να αμείβονται «ως φιλοδώρημα». Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι οι  υπερωρίες   που   ανακοινώθηκαν  πρόσφατα  είναι  από  12  έως  15  ώρες  σε  κάθε δικαστικό υπάλληλο για ολόκληρο το 2022».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ