Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

“Δικαστικός πόλεμος” στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών

Στο Εφετείο θα κριθεί η εκλογή προεδρείου του Συλλόγου. Νέα ένσταση από μέλη του για τις αρχαιρεσίες στο τέλος Σεπτεμβρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Δικαστικός πόλεμος” στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Ταραχώδης εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου σχετικά με το άτομο που θα αναλάβει τα ηνία.

Η πρώτη αντιπαράθεση που έφτασε σε δικαστικό επίπεδο ήταν στα τέλη Μαΐου, όταν στελέχη του Συλλόγου αμφισβήτησαν τον τρόπο εκλογής του προέδρου όπως είχε γράψει το dikastiko.gr.

Έκτοτε, ακολουθούσαν και άλλες αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να μένει ουσιαστικά ακέφαλος ο συγκεκριμένος πρώτος Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της χώρας. Οι εκλογές ακυρώθηκαν με απόφαση του Εφετείου ως προς την ανάδειξη του Γιώργου Ρούσκα ως προέδρου του Συμβολαιογραφικού  Συλλόγου Αθηνών,  Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Ο κ. Ρούσκας προκήρυξε νέα διαδικασία στις αρχές Σεπτεμβρίου με ψηφιακή διαδικασία σύμφωνα και με όσα είχε αναφέρει το dikastiko.gr.

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Η νέα δικαστική διαδικασία

Τώρα, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 23 μέλη του  Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μεταξύ των οποίων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Συλλόγου, κατέθεσαν εκλογική  ένσταση κατά του  αποτελέσματος των επαναληπτικών αρχαιρεσιών (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021), κατά τις οποίες αναδείχθηκε  πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος.

Η εκλογική ένσταση θα εκδικαστεί στο 14ο Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την 10η Νοεμβρίου 2011, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου 2021 θα συζητηθεί στην επταμελή σύνθεση  του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με εισηγητή τον Πάρεδρο Ευάγγελο Αργυρό, η αίτηση ακύρωσης κατά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης  (31και 31 Μαΐου   2021) που έχουν καταθέσει και πάλι συμβολαιογράφοι.

Όπως είναι γνωστό, η πρώτη εκλογική  αναμέτρηση των συμβολαιογράφων Αθηνών, κ.λπ. με την  υπ΄  αριθμ. 1872/22.7.2021 απόφασή του  Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ακυρώθηκε και διατάχθηκε η επανάληψη των αρχαιρεσιών, οι οποίες  διεξήχθησαν 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην εκλογική ένστασή τους οι 23 συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν, ότι  οι επαναληπτικές εκλογές ήταν εκτός νομιμότητας και εκτός των συνταγματικών επιταγών. Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι είναι:

1)    Παράνομη η κίνηση διαδικασίας διεξαγωγής των νέων αρχαιρεσιών από τον απελθόντα (και ήδη εκ νέου ανακηρυχθέντα πρόεδρο) Γεώργιο Ρούσκα,

2)    Παράνομη, η απόφαση περί διενέργειας νέων αρχαιρεσιών για ανάδειξη προέδρου, με μοναδικό υποψήφιο τον απελθόντα Γεώργιο Ρούσκα (και ήδη εκ νέου ανακηρυχθέντα) πρόεδρο,

3)    Παράνομη και αναιτιολόγητη η μη ανακήρυξη υποψηφίου προέδρου στις επαναληπτικές εκλογές του Κωνσταντίνου Βλαχάκη,

4)    Παράνομη η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου,

5)    Παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας,

6)    Μη νόμιμη ανάδειξη και συγκρότηση  εφορευτικής επιτροπής,

7)    Εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του Κώδικα Συμβολαιογράφων,

8)    Παραβίαση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας,

9)    Παραβίαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας,

10)  Υπήρξε κατάχρηση εξουσίας,

11)  Μη νόμιμη διενέργεια των επίδικων αρχαιρεσιών με ηλεκτρονικό μέσο και

12)  Παραβίαση του άρθρου 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, λόγω μη συμμόρφωσης προς δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ