Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Χάος στον πρώτο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της χώρας

Έντονες αντιπαραθέσεις στους κόλπους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχει προκαλέσει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για επανάληψη των εκλογών μόνο ως προς την ανάδειξη του προέδρου Γιώργου Ρούσκα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάος στον πρώτο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της χώρας

Του Παναγιώτη Τσιμπούκη

Χάος επικρατεί στον πρώτο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της χώρας μετά την απόφαση του Διοικητικού  Εφετείου  Αθηνών με την  οποία ακυρώθηκαν οι πρόσφατες εκλογές, μόνο όμως ως προς την ανάδειξη του Γιώργου Ρούσκα ως προέδρου του Συμβολαιογραφικού  Συλλόγου Αθηνών,  Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Όπως όλα δείχνουν η λύση θα δοθεί και πάλι από τα δικαστήρια, ενώ όπως διαφαίνεται το μεγαλύτερο μέρος των εισαγγελέων της Αθήνας είναι σε διακοπές, καθώς όπως όλα δείχνουν κάποιοι  μέσα στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών,  κινούνται ανεξέλεγκτα εκτός νομικού πλαισίου, ασκώντας καθήκοντα τα οποία δεν έχουν δικαίωμα να  ασκούν.

Και όχι μόνο επικρατεί χάος, αλλά ο κ. Ρούσκας κινείται και ενεργεί λες και δεν έχει εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση για τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν  την  30η  και 31η  Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται, ότι  με την υπ΄ αριθμ. 1872/2021 απόφαση του 14ου Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε ότι κατά τη διεξαγωγή των  αρχαιρεσιών ως προς την εκλογή του προέδρου, παραβιάστηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας  (άρθρα 6 και 8 του Π.Δ. 36/1999) και ακυρώθηκαν οι εκλογές μόνο ως προς την ανάδειξη προέδρου και παράλληλα, διατάχθηκε  η   διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών μόνο για το πρόσωπο του προέδρου.

Αντί λοιπόν να πάρει τα ηνία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, κ.λπ.   η αντιπρόεδρος του Ελένη Κοντογεώργου (η οποία έχει σταματήσει κάθε επικοινωνία με τον κ. Ρούσκα) και να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να ορίσει ημερομηνία επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη μόνο προέδρου, έστειλε ο κ. Ρούσκας κλήση για συγκρότηση του Δ.Σ.!

Δηλαδή ο κ. Ρούσκας, που με δικαστική απόφαση δεν έχει την ιδιότητα του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών συγκαλεί για σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ.

Η δε κυρία Κοντογεώργου αμφισβητεί η ίδια ότι έχει την δυνατότητα, σύμφωνα το Π.Δ. 36/1999, να κινηθεί από μόνη της, λειτουργώντας όμως  με τον τρόπο αυτό, υπέρ του κ. Ρούσκα. Και έτσι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις τους….

Όπως είναι γνωστό, ο  Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος ο οποίος συμμετείχε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες ως υποψήφιος πρόεδρος  έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχει στις επαναληπτικές εκλογές   ως αντίπαλος του κ. Ρούσκα. Μάλιστα,  ο τελευταίος πιστεύει ότι θα γίνουν  επαναληπτικές εκλογές  με μόνο υποψήφιο τον εαυτό του!

Ωστόσο, την 31η Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου  Αθηνών, κ.λπ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, κατέστησε γνωστό με έγγραφό του στην προεδρεύουσα αντιπρόεδρο κυρία Κοντογιώργου,  ότι θα υποβάλλει υποψηφιότητα  για τη  θέση του προέδρου στις προσεχείς εκλογές.

Πάντως, ο κ. Ρούσκας,  σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι στις επαναληπτικές εκλογές δεν μπορεί να συμμετέχει ο κ. Βλαχάκης και ο μόνος που μπορεί να συμμετέχει είναι ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχει.

Κατά την σημερινή σύγκληση του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, από αναρμόδιο όργανο, δεν αναμένεται να υπάρξει λύση, και αν υπάρξει μόνο από τους υποστηρικτές του κ. Ρούσκα  στο ΔΣ, η υπόθεση θα οδηγηθεί για ακόμη μια φορά στα δικαστήρια.

Ταραχώδης η πορεία του κ. Ρούσκα

Ο κ.  Ρούσκας έχει μια ταραχώδη πορεία η οποία δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη, αλλά ούτε εύκολα να λησμονηθεί:

1)    Ενεπλάκη στο δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, που όμως τελικά απηλλάγη και για το λόγο αυτό έκανε  τραπέζι σε φίλους και πολιτικούς ομοϊδεάτες.

2)    Είχε την πλήρη προστασία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Και αυτό γιατί ενώ ήταν εμπλεκόμενος στον δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, ο κ. Κοντονής δεν τον έθεσε, ως όφειλε, σε αργία μέχρι το τελικό «δια ταύτα»  της υπόθεσης-απόφασης.

3)     Την ίδια στιγμή,  ο κ. Ρούσκας είχε βάλει  πλάτη στο κ. Κοντονή για την περίφημη πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

4)    Πρόσφατα, πριν ένα μήνα περίπου, εντελώς τυχαία, ο κ. Κοντονής, έκανε τα συμβόλαια για την αγορά δυο διαμερισμάτων στην οδό Λαρίσης στην Αθήνα,   στο συμβολαιογραφείο του κ. Ρούσκα.

5)    Παραβρέθηκε (24 Ιουλίου 2021) στην δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ με δικαστική απόφαση δεν ήταν πρόεδρος του Συλλόγου. Και επειδή η απάντηση είναι εύκολη, δηλαδή ότι η πρόσκληση από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είχε σταλεί πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης, η ανταπάντηση είναι ακόμη ευκολότερη: Αφού δεν έχεις πλέον την ιδιότητα του προέδρου (την έχεις απολέσει) με ποια ιδιότητα και με τι ηθικό ανάστημα πηγαίνεις στην δεξίωση. Ψηλά γράμματα βέβαια αυτά…..

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ