Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Δικαστήρια (ξανά) στον… πάγο: Οι νέες κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων Αθήνας για τον Δικαστικό Χάρτη

Προχωρούν σε δίωρες διακοπές εργασίας από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και στη διάρκεια όλης της εβδομάδος, ενόψει της κατάθεσης του κυβερνητικού νομοσχεδίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστήρια (ξανά) στον… πάγο: Οι νέες κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων Αθήνας για τον Δικαστικό Χάρτη EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Λίγα 24ωρα πριν την κατάθεση του Δικαστικού Χάρτη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας δείχνουν αποφασισμένοι να μην συναινέσουν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, με απόφασή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) συνεχίζει τις δίωρες στάσεις από αύριο και για όλη την εβδομάδα, ενώ προανήγγειλε και τη διοργάνωση συγκεντρώσεων έξω από τα Δικαστήρια.

Όπως αναφέρει οι κινητοποιήσεις – δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται ως εξής:

* Δευτέρα 1-4-2024 Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00)

* Τρίτη 2-4-2024 Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00)

* Τετάρτη 3-4-2024 Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00) και συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθήνας.

* Πέμπτη 4-4-2024 Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00) και συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου.

* Παρασκευή 5-4-2024 Δίωρη διακοπή εργασιών (09.00-11.00) και συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας.

Δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

EUROKINISSI

Τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr με αφορμή και την προηγούμενη ανακοίνωση των κινητοποιήσεων του ΣΔΥΑ, αυτές γίνονται «με την απαίτηση να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία» και στρέφονται «κατά του νέου Δικαστικού Χάρτη, που αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης επαναλαμβάνονται και μία σειρά πάγιων αιτημάτων των δικαστικών υπαλλήλων. «Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να μην καταργηθεί – συγχωνευτεί καμία δικαστική υπηρεσία, να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά στις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας, να αυξηθούν οι αποδοχές μας – να επαναθεσμοθετηθεί το επίδομα ειδικών συνθηκών, να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας!» αναφέρει ο Σύλλογος.

Η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Σημειώνεται ότι σε αντιδράσεις κατά του νέου Δικαστικού Χάρτη είχε προχωρήσει πρόσφατα και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). «Συνεχίζουμε! Δεν θα περάσει η κατάργηση – συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών!» ανέφερε στην τελευταία απόφασή της η ΟΔΥΕ. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο “σβήσιμο” δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από τον χάρτη με το κριτήριο τους «κόστους – οφέλους», για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας» σημείωνε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ