Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζητούν την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγή της στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών

Ζητούν την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά στις 15/6/2022.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζητούν την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγή της στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών eurokinissi

Την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ και την Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δρακοπούλου – Τριανταφύλλη επισκέφθηκαν σήμερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τις επισκέψεις αυτές τις πραγματοποίησαν προς υποστήριξη του αιτήματός τους για την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά στις 15/6/2022.

«Πέραν της επιχειρηματολογίας μας που είχε εκτεθεί αναλυτικά στην από 31/3/2022 αίτηση – υπόμνημά μας, η οποία κοινοποιήθηκε σε σωρεία αρμοδίων παραγόντων και δημοσιοποιήθηκε, θέσαμε υπόψη τους το γεγονός ότι τόσο η Ε.Σ.Η.Ε.Α. με την από 6/4/2022 ανακοίνωση της, όσο και ο Δήμος Κορυδαλλού με την από 13/4/2022 ανακοίνωση του Δημάρχου του, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του αιτήματος μας, ενώ αναδείξαμε και τις αγωνιώδεις και δυστυχώς μη εισακουσθείσες τότε προσπάθειες της Προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κ. Μαρίας Λεπενιώτη, όπως αυτές προκύπτουν πλέον επίσημα από τα πρακτικά της δίκης που πρόσφατα ήρθαν στην διάθεση μας, και η οποία με επανειλημμένα έγγραφα διαβήματά της προς τον τότε Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ζητούσε να μεταφερθεί η δίκη από τον Κορυδαλλό στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

eurokinissi

«Αναδείξαμε επίσης την ακαταλληλότητα τόσο της περιοχής όσο και της αίθουσας του Κορυδαλλού για την διεξαγωγή αυτής της δίκης και υπενθυμίσαμε τα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί κατά την δίκη του πρώτου βαθμού, κατά την οποία 204 συνεδριάσεις διεξήχθησαν στον Κορυδαλλό», σημειώνουν οι Καμπαγιάννης Θανάσης, Παπαδάκης Κώστας, Παπαδοπούλου Χρύσα, Σκαρμέας Κώστας και Τομπατζόγλου Ελευθερία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως το αίτημά μας, ενώ και η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι το αίτημα θα εξετασθεί σοβαρά και «θα πράξουν αυτό που είναι το σωστό».

«Παρόλα αυτά και χωρίς καμία επανάπαυση συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεξαγωγή της δίκης κατ’ αποκλειστικότητα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. Καλούμε συνεπώς κάθε αρμόδιο θεσμικό και κοινωνικό φορέα να ταχθεί με ρητή ανακοίνωση του υπέρ του αιτήματος αυτού για να αποτραπούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της δίκης και για να εξασφαλισθεί η διεξαγωγή της κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ιστορική και κοινωνική της βαρύτητα και που να εξασφαλίζει την δημοσιότητα, την πρόσβαση του κοινού και την απρόσκοπτη συμμετοχή των παραγόντων της δίκης, άρα και την αποτροπή επιβράδυνσης. Και για αυτά μία και μόνη είναι η λύση, η διεξαγωγή της κατ’ αποκλειστικότητα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών», καταλήγουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ