Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: Απών ο ηθοποιός – Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απουσιάζει από τη δίκη λόγω προβλήματος υγείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: Απών ο ηθοποιός – Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε την Πέμπτη δίχως να είναι παρών ο ηθοποιός καθώς όπως έγινε γνωστό απουσιάζει λόγω προβλήματος υγείας καθώς νοσεί από γαστρεντερίτιδα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Τι μετέδιδε νωρίτερα τo dikastiko.gr

Θυελλώδης υπήρξε η προηγούμενη συνεδρίαση στη δίκη Φιλιππίδη, όταν λίγο πριν την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης ο ηθοποιός ζήτησε να δώσει συμπληρωματική απολογία.

Μετά τη σιωπή μηνών, ο ηθοποιός εξαπέλυσε «βόμβες» σε βάρος του συνηγόρου της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας με το δικαστήριο να προχωρά σε συνεχείς διακοπές.

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε εκ νέου πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. «Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππούλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε.

Φιλιππίδης

EUROKINISSI

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια. «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σάιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σάιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππίδη και της συνηγόρου του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

Φιλιππίδης

eurokinissi

Το κίνητρο είναι το χρήμα – Μήνυση από Μίντζια

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του Α. Μίντζια. «Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Φιλιππίδης

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Η εισαγγελική πρόταση

Καταπέλτης για τις δύο απόπειρες βιασμού υπήρξε η εισαγγελέας στην δίκη Φιλιππίδη, κρίνοντας ένοχο τον ηθοποιό σε αντίθεση με την κατηγορία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση όπου πρότεινε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της έκρινε πως και στην περίπτωση της δεύτερης απόπειρας βιασμού σε βάρος συναδέλφου του το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του στο Παλαιό Ψυχικό είναι ένοχος.

«Η καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. “Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου” μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα είχε εισηγηθεί την ενοχή του και για την πρώτη απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας το 2010 στο θέατρο Μουσούρη. «Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δική του βούληση τη σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της» είπε η εισαγγελέας.

Φιλιππίδης

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Αθώος για την καταγγελία βιασμού

Την αθώωση για τον βιασμό της πρώτης καταγγέλλουσας πρότεινε, ωστόσο, η εισαγγελέας, αναφέροντας πως βάσει των καταθέσεων υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη.

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο» είπε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ