Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Δίκη Φιλιππίδη: Ποινή έξι ετών για τη μία απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη

Τι αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Συγχώνευση σε 8 έτη κάθειρξης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: Ποινή έξι ετών για τη μία απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη eurokinissi

Ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, ενώ αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού.

Νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη.

Δίκη Φιλιππίδη

Eurokinissi

Ποινή κάθειρξης στον Πέτρο Φιλιππίδη

Νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και ανακοίνωσε την ποινή για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος τόσο στην απολογία του όσο και δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» εναντίον του.

Δύο ελαφρυντικά ζήτησε από το δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, που καταδικάστηκε για δυο απόπειρες βιασμού, τα οποία και απορρίφθηκαν. Οι συνήγοροι του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου αιτήθηκαν συγκεκριμένα, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Δίκη Φιλιππίδη

Eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Η Εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας κ. Στόγια έκρινε πως η καταγγέλλουσα βιασμό, εμφάνισε διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έδωσε στον Εισαγγελέα, στην Ανακρίτρια και τελικά στο Δικαστήριο και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες. “Αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι διαφοροποιήσεις που εντόπισε στα λεγόμενα της ηθοποιού έχουν αντίκτυπο και στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων. “Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με “ίσως” και “μπορεί” ..Ποια από όλες τις εκδοχές είναι η αλήθεια;” ανέφερε η Εισαγγελική λειτουργός η οποία δήλωσε πως “Έχω αμφιβολίες”.

Η Εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

Με την αγόρευση της τόνισε ότι το δικαστήριο δεν πρέπει να δεχθεί την θέση του κατηγορούμενου περί “συναίνεσης” που υπήρξε για τις πράξεις του. Όπως είπε για την δεύτερη καταγγέλλουσα: “αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ;”. Αντίστοιχα για την τρίτη καταγγέλλουσα , αναρωτήθηκε: ”Αν υπήρχε συναίνεση γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Είπε η υπεράσπιση “Πως είναι δυνατόν γι’ αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι;” Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη; Οι σελίδες, εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ