Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας μετά την ένταση που επικράτησε στην προηγούμενη διαδικασία

Η απόρριψη του αιτήματος αποβολής της πολιτικής αγωγής για την τρίτη καταγγέλλουσα είχε πυροδοτήσει συνεχείς διακοπές της δίκης. Οι δηλώσεις της Προέδρου του Δικαστηρίου και οι ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας μετά την ένταση που επικράτησε στην προηγούμενη διαδικασία eurokinissi

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη δίκη Φιλιππίδη, με την ακροαματική διαδικασία να συνεχίζεται όπου προβλέπεται να βρεθεί ξανά προς κατάθεση η δεύτερη καταγγέλλουσα για βιασμό από τον ηθοποιό.

Η προηγούμενη συνεδρίαση έγινε σε έντονο κλίμα – όπως και σε όσες είχαν προηγηθεί – και με συνεχείς διακοπές. Αφορμή στάθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Φιλιππίδη για αποβολή της πολιτικής αγωγής στην τρίτη κατηγορούμενη, η οποία θα απολογηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Το αίτημα απορρίφθηκε με την εισαγγελέα της έδρας να εισηγείται σχετικά και τους δικηγόρους της τρίτης καταγγέλλουσας να καταγγέλλουν την πλευρά Φιλιππίδη για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά».

Μόλις το δικαστήριο αποφάσισε την ομόφωνη απόρριψη της ένστασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμεναν όπως έγραψε το dikastiko.gr πως πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση τους με αποτέλεσμα η πρόεδρος να τους επισημάνει πως σε περίπτωση που διαφωνούν με την παρεμπίπτουσα απόφαση μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης.

«Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» σημείωσε ο M. Δημητρακόπουλος εκ των συνηγόρων του ηθοποιού- σκηνοθέτη, ενώ και η κυρία Πακιρτζίδου (έτερη συνήγορος) συμπλήρωσε «είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου».

Δίκη Φιλιππίδη

eurokinissi

Η αντίδραση του Προεδρείου

Οι ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης Φιλιππίδη οδήγησε σε ξέσπασμα από το Προεδρείο του Δικαστηρίου.

«Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτο βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος  σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση» υπήρξε η αφοπλιστική αναφορά της Προέδρου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του ηθοποιού, Μ. Δημητρακόπουλος έσπευσε να δηλώσει πως «έτσι όπως το διατυπώσατε ήταν σαν να μας λέτε στην έφεση θα εκφράσετε και αντιρρήσεις σας» για να εισπράξει την απάντηση της Προέδρου «εάν χρειαστεί…»

Λίγο αργότερα, έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή η συνήγορος Φιλιππίδη κυρία Πακιρτζίδου ανέφερε: « Η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση  στην μάρτυρα, λέγοντας «μήπως σας έχει πέσει η πίεση;». Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου «έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό». Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ