Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Δίκη Folli Follie: Άγνοια δήλωσε η Καίτη Κουτσολιούτσου – Πρόθυμος να αποζημιώσει τους μικρομετόχους ο Τζώρτζης

Συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία με την έναρξη της απολογίας της συζύγου του ιδρυτή, Καίτης, και την ολοκλήρωση της κατάθεσης του γιου της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Folli Follie: Άγνοια δήλωσε η Καίτη Κουτσολιούτσου – Πρόθυμος να αποζημιώσει τους μικρομετόχους ο Τζώρτζης eurokinissi

Με την εξέλιξη από τον κατηγορούμενο Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πως είναι διατεθειμένος να αποζημιώσει μετόχους της εταιρείας, ακόμη και αυτούς που  έχουν ασκήσει αστική δίωξη συνεχίστηκε η δίκη της Folli Follie, στην οποία ξεκίνησε και η κατάθεση της Καίτης Κουτσολιουτσου, εμφανιζόμενη να αρνείται κάθε ευθύνη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Εγώ ξεκίνησα κάτι ως χόμπι και παρότρυνα το σύζυγο μου να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Καταφέραμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η Hermes» είπε η κατηγορούμενη και απευθυνόμενη στους δικαστές ανέφερε: «Αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Αλβάρεζ που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι».

Αναφερόμενη στο γιο της Τζώρτζη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με μεγάλη καρδιά. «Ο γιος μου είναι άνθρωπος υπεράνω των χρημάτων. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση» είπε και περιγράφοντας τις δικές της αρμοδιότητες υποστήριξε ότι αυτές περιορίζονταν στο αισθητικό κομμάτι του ομίλου.

Πρόεδρος: Πως βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

Δίκη Folli Follie

eurokinissi

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα παρά πολύ δουλειά με τα μαγαζιά.

Δίκη Folli Follie – Τζωρτζης Κουτσολιούτσος: «Θέλω να αποζημιώσω τους μετόχους»

Χαρακτηρίζοντας οδυνηρό αυτό που συνέβη στη Folli Follie και δηλώνοντας την πρόθεση του να αποζημιώσει τους μετόχους εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην CEO της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Δεν είχα πρόθεση να βλάψω κανένα. Η Πολιτεία δεν μερίμνησε για αυτούς τους μικρομετόχους γιατί η πορεία έδειξε ότι ζήτημα ήταν η στοχοποίηση της εταιρίας και του Κουτσολιούτσου αδιαφορώντας για τους μετόχους. Πρόκειται για στοχοποίηση γιατί η εταιρία είχε περιουσία πάνω από ένα δισεκατομμύριο και σήμερα πωλούνται ακίνητα που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την εμπορική δουλειά στο πλαίσιο της εξυγίανσης» ανέφερε και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή έχω ένα λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι. Τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι δεσμευμένα. Είναι 4,1 εκατομμύρια. Υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ