Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Δίκη Folli Follie: Εκτός φυλακής οι Κουτσολιούτσοι – Ποιοι όροι τους επιβλήθηκαν

Πιθανή αποφυλάκιση του Τζώρτζη και Δημήτρη ακόμη και την Τρίτη, καθώς λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης και η έκδοση απόφασης θα διαρκέσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Folli Follie: Εκτός φυλακής οι Κουτσολιούτσοι – Ποιοι όροι τους επιβλήθηκαν dikastiko.gr

Δίκη Folli Follie: Εκτός φυλακής θα βρεθούν άμεσα οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι της δίκης για το σκάνδαλο της Folli Follie. Ο λόγος για τους Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσο, των οποίων το 18μηνο προσωρινής κράτησης έληγε στις 8 Μαρτίου.

Με δεδομένο ότι το τριμελές εφετείο κακουργημάτων είναι αδύνατο να εκδόσει απόφαση σε μια δίκη με δεκάδες μάρτυρες που αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δικαστές αποφάσισαν την επιβολή περιοριστικών όρων προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία των δυο βασικών κατηγορουμένων στη δίκη.

Όπως ανακοινώθηκε, στους επικεφαλής του άλλοτε κραταιού ομίλου, επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους.

Σημειώνεται, ότι οι δυο κατηγορούμενοι ενδέχεται ακόμη και αύριο να οδηγηθούν εκτός φυλακής.

Δίκη Folli Follie

dikastiko.gr

Η δικαστική διαδικασία

Όπως έγραψε το dikastiko.gr στις αρχές Φεβρουαρίου, το δικαστήριο ανακοίνωσε ημερομηνίες συνεδριάσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου και κατά συνέπεια δεν αναμένεται έως τότε να έχει εκδοθεί απόφαση για τους 10 κατηγορουμένους του οικονομικού σκανδάλου.

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο πως στις 8 Μαρτίου αναμένεται να αρθεί η προσωρινή κράτηση του Τζωρτζη και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, αποφασίστηκε να αποφυλακιστούν και να τεθούν οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι.

Σημειώνεται ότι έχουν απορριφθεί όλες οι  ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση και από ξεκίνησαν οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων. Πρώτοι έχουν κληθεί να εξεταστούν 10 από τους 25 επενδυτές και μικρομετόχους που παραμένουν στην πολιτική αγωγή, ενώ θα ακολουθήσουν μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλη της διορισμένης διοίκησης της εταιρείας αλλά και πραγματογνώμονες.

Δίκη Folli Follie

dikastiko.gr

Η εκδίωξη από την πολιτική αγωγή της εταιρείας

Μετά την απόφαση κατά τις πρώτες συνεδριάσεις, όπου τέθηκε εκτός πολιτικής αγωγής η εταιρεία Folli Follie καθώς και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, ο κινεζικός Ομιλος Fosan και κάποιοι μικρομέτοχοι, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει πως συνεχίζει να έχει παρουσία στη δίκη που γίνεται για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie.

Όπως ανέφερε το dikastiko.gr η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, μέσω δήλωσης του προέδρου της Γιάννη Κυριακόπουλου παρά την «αποβολή» της για τυπικούς λόγους, θα μετέχει στη δικαστική διαδικασία καθώς θα εκπροσωπεί στην Πολιτική Αγωγή μια ομάδα από τους μετόχους που είχαν απευθυνθεί σε αυτή.

Στη δήλωσή του ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει ότι «η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών είναι αυτή που ξεκίνησε ουσιαστικά την διαδικασία για την διερεύνηση αυτής της τεράστιας χρηματιστηριακής απάτης της FOLLI FOLLIE, η οποία αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2018 από το αμερικανικό fund QCM και συντάραξε την Ελληνική αλλά και την διεθνή επενδυτική κοινότητα».

Δίκη Folli Follie

eurokinissi

Επιπλέον σημειώνει ότι η Ένωση κατέθεσε πρώτη μηνυτήρια αναφορά στις 31/07/2018, «όπως προκύπτει με σαφήνεια από το βούλευμα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, συνδέοντας την ταυτόχρονα με πραγματική ζημία πολλών εκ των μελών της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ