Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης δύο ετών αποφάσισε το Εφετείο – Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρης-ΒΙΝΤΕΟ

Το Εφετείο Τιράνων υιοθέτησε την πρωτόδικη απόφαση κι έτσι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης δύο ετών αποφάσισε το Εφετείο – Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρης-ΒΙΝΤΕΟ facebook

Το Εφετείο Τιράνων επέβαλε στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας ποινή φυλάκισης δύο ετών υιοθετώντας την πρωτόδικη απόφαση κι έτσι ο Φρέντη Μπελέρης παραμένει στις αλβανικές φυλακές, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαμε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα, που πυροδοτούσε το κλίμα και έδινε τον ρυθμό, για το τι θα ακολουθήσουν οι δικαστές.

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρης: “Απόφαση ντροπή”

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος, έκανε λόγο για «απόφαση ντροπή».

Συγκεκριμένα δήλωσε «Είναι μια απόφαση ντροπή που όμοιά της δεν έχει υπάρξει, πρόκειται για δίκη παρωδεία».

Από την πλευρά της η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα δήλωσε, «Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς, πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, η μη παροχή της δυνατότητας να ορκιστεί δήμαρχος, η παρατεταμένη προφυλάκιση, η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα»

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η συνήγορος υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο. Ένα κατηγορητήριο που στηρίζεται σε κάποια στοιχεία που δημιουργήθηκαν σε κάποιους μάρτυρες που φαινόταν να βρίσκονται την ίδια στιγμή τόσο στη Χειμάρρα όσο και στην Αυλώνα, με κάποιους μάρτυρες κατηγορίας που έχουν χρηματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι εάν η ποινή φυλάκισης μειωνόταν κατά δύο μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση ο Φρέντη Μπελέρης θα αποφυλακιζόταν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ