Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν είχε επεισόδιο σπασμών στο σπίτι η 9χρονη Τζωρτζίνα” κατέθεσε εντατικολόγος του Ωνασείου

Η Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών, ανέφερε για τις συνομιλίες που είχε μαζί της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν είχε επεισόδιο σπασμών στο σπίτι η 9χρονη Τζωρτζίνα” κατέθεσε εντατικολόγος του Ωνασείου eurokinissi

Ως ψύχραιμη περιγράφεται η κατηγορούμενη στην κατάθεση εντατικολόγου στη δίκη ΠισπιρίγκουΗ γιατρός Σταυρούλα Μπούντα σημείωσε επίσης πως από την περιγραφή της μητέρας, το επεισόδιο που φέρεται να εκδήλωσε η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στο σπίτι της δεν ήταν επεισόδιο σπασμών.

κατάθεση εντατικολόγου στη δίκη Πισπιρίγκου

eurokinissi

Kατάθεση εντατικολόγου στη δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν είχε επεισόδιο σπασμών στο σπίτι η 9χρονη Τζωρτζίνα”

«Είχα εφημερία την ημέρα εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, που το παιδί εισήχθη για αξιολόγηση. Καθόλη τη διαρκεια της νοσηλείας το παιδί δεν προβλημάτισε» ανέφερε η κ. Μπούντα. «Την επόμενη ημέρα έκανε ένα επεισόδιο σπασμών, με προσηλωση βλέμματος και καταγράψαμε κορεσμό 90 και χορηγήθηκε οξυγόνο. Βασικό σε αυτό είναι να λυθεί το επεισόδιο πριν περάσουν 30 λεπτά. Χρειαζόταν υποστήριξη με αμπου.  Λίγο πριν την παρέλευση του 20λεπτου ανταποκρίθηκε».

Η γιατρός κατέθεσε ότι ενημέρωσε η ίδια τη μητέρα τηλεφωνικά και εκείνη της αποκρίθηκε πως θα έρθει στο νοσοκομείο. «Τη μητέρα την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά την ενημέρωνα. Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες» είπε η μάρτυρας που ρωτήθηκε από την πρόεδρο για μια συζήτηση που είχε καταθέσει ανακριτικά ότι είχε με τη μητέρα.

«Είδα την μητέρα την επομένη των σπασμών. Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι. Μου είπε στο σπίτι πως η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε  και είπε «μαμά τρέμω τρέμω». Αυτό δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας. Αυτό δεν αξιολογείται ιατρικά ως επεισόδιο σπασμών» είπε η γιατρός.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τη συμπεριφορά της μητέρας απάντησε πως δεν έχει κάτι αξιόλογο να εισφέρει στο δικαστήριο, αλλά την χαρακτήρισε «ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών».

Υπεράσπιση: Χαρακτηρίσατε τη μητέρα ψύχραιμη. Στην κατάθεση σας στη ΓΑΔΑ λέτε ότι ενημερώσατε τη μητέρα τηλεφωνικά για το επεισόδιο σπασμών η μητέρα ήταν ανήσυχη και αναστατωμένη. Αυτό σας φαίνεται ψύχραιμη;

Μάρτυρας: Στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ