Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

“Ήταν έκπληξη για όλους” ο θάνατος της Τζωρτζίνας κατέθεσε γιατρός του Ωνασείου – “Υπήρχε υποψία πως μπορεί να υπήρχε κακοποίηση”

Αναφέρθηκε στις υποψίες των γιατρών του Ρίου. “Εμείς το μάθαμε όταν κατέληξε η Τζωρτζίνα, συζητήσαμε και συνδυάσαμε τις πληροφορίες” είπε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ήταν έκπληξη για όλους” ο θάνατος της Τζωρτζίνας κατέθεσε γιατρός του Ωνασείου – “Υπήρχε υποψία πως μπορεί να υπήρχε κακοποίηση” eurokinissi

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πήρε σήμερα ο πρώτος γιατρός του Ωνασείου Νοσοκομείου, στο οποίο είχε μεταφερθεί η Τζωρτζίνα για να της τοποθετηθεί απινιδωτής.

Ο παιδίατρος, Κωνσταντίνος Κυριακούλης, χαρακτήρισε αναμενόμενο ένα επεισόδιο σπασμών που εμφάνισε το παιδί στο Ωνάσειο, λέγοντας πως «είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από εγκεφαλοπάθεια, είναι αναμενόμενο».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της έδρας σχετικά με την έκπληξη του για τη σύντομη κατάληξη της Τζωρτζίνας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε δηλώσει πως αυτά τα παιδιά δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής, ο παιδίατρος ανέφερε: «Μάθαμε ότι αυτό το παιδί κατέληξε στο Παίδων, ήταν έκπληξη για όλους. Ο απινιδωτής μπορεί να δώσει ρεύμα και να ανατάξει μία επικίνδυνη για παιδί αρρυθμία. Μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Όταν οι σφύξεις υποχωρήσουν μπορεί να δώσει ρεύμα και να προστατέψει την καρδιά. Ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να προστατέψουμε από αρρυθμίες».

Πολιτική αγωγή: Την ουσία κεταμίνη την γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Ναι.

Πολιτική αγωγή: Πότε χρησιμοποιείται;

Μάρτυρας: Είναι πολύ χρήσιμο φάρμακο, το χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Πολιτική αγωγή: Έχετε χρησιμοποιήσει κεταμίνη σε ανάνηψη;

Μάρτυρας: Όχι. Εκτός αν θες να διασωληνώσεις, αλλά όχι.

Πολιτική αγωγή: Κανένας από Ωνάσειο δεν είχε γνώση πως υπήρχαν υποψίες για κακοποίηση;

Μάρτυρας: Ήταν υποψίες των συναδέλφων από Πάτρα. Εμείς το μάθαμε όταν κατέληξε η Τζωρτζίνα. Συζητήσαμε πως υπήρχε υποψία πως μπορεί να υπήρχε κακοποίηση. Συνδυάσαμε τις πληροφορίες.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου

eurokinissi

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας δεν χρειάστηκε χορήγηση κεταμίνης

Ο παιδίατρος ερωτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με το αν ο βηματοδότης τοποθετήθηκε «χαριστικά» στη Τζωρτζίνα, με το γιατρό να εξηγεί πως δεν είναι ο κατάλληλος για να απαντήσει στο θέμα.

Υπεράσπιση: Θυμάστε που ήταν η κατηγορουμένη όταν έπαθε η Τζωρτζίνα το επεισόδιο σπασμών;

Μάρτυρας: Δεν ήταν εντός της μονάδας. Θυμάμαι ότι έγινε τηλεφωνική επικοινωνία.

Υπεράσπιση: Εσείς χορηγείτε στο Ωνάσειο κεταμίνη για να κρατήσετε παιδιά σε καταστολή;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όταν αφαιρούμε σωλήνες παροχεύτεσης από θώρακα, χορηγούμε για να αφήσουμε λίγο χρόνο να ξυπνήσει παιδί. Αυτή είναι η πιο συχνή αιτία. Στην προκειμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας δεν χρειάστηκε να χορηγήσουμε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ