Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα και Ίριδα: “Θέλησε να αποκρύψει το ιστορικό, μου ζήτησε να μην το πω στον Μ. Δασκαλάκη” – “Αιφνίδιος ο θάνατος της Μαλένας”

Τι είπαν στις καταθέσεις τους νοσηλεύτριες και παιδίατροι που είδαν την μικρή Μαλένα στο νοσοκομείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα και Ίριδα: “Θέλησε να αποκρύψει το ιστορικό, μου ζήτησε να μην το πω στον Μ. Δασκαλάκη” – “Αιφνίδιος ο θάνατος της Μαλένας” (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας πήρε σήμερα η νοσηλεύτρια που είδε το παιδί στις τελευταίες του στιγμές.

Πρόεδρος: Τι είδατε πως ήταν οι γονείς μετά;

Μάρτυρας: Ήταν Συντετριμμένοι. Θυμάμαι να κλαίνε, μετά έφυγα. Στη νοσηλευτική έκλαιγα εγώ μετά. Η μητέρα έκλαιγε, ο πατέρας ήταν σοκαρισμένος σαν νεκρός περπατούσε σαν ρομπότ. Η μητέρα μας αγκάλιασε κλαίγοντας και μας είπε σας ευχαριστούμε για ότι κάτι κάνατε για το παιδί μου.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «αιφνίδιο» το θάνατο του παιδιού και ανέφερε πως «η Μαλένα είχε την πιο καλή λευχαιμία που θα μπορούσε να έχει και από ότι γνωρίζω από τους γιατρούς με πολύ καλή πρόγνωση, Όταν μάθαμε για την  ηπατική ανεπάρκεια και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Τη Μαλένα με το ζόρι τη βγάλαμε από το παιδότοπο για να τη εξετάσουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ηπατική ανεπάρκεια στην οποία αποδόθηκε ο θάνατος του παιδιού από την ιατροδικαστική έκθεση, είπε στο δικαστήριο ότι έμεινε… με το στόμα ανοιχτό. «Κλινικά δεν αντιστοιχούσε με ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί είναι κατακίτρινο, έχει διόγκωση κοιλιάς, δεν μπορούν να φάνε να περπατήσουν. Οι γιατροί έλεγαν αποκλείεται».

Για τα σημάδια που εμφάνισε το πρόσωπο της η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχαν σε προηγούμενο χρόνο. «Δεν θυμάμαι τα σημάδια καθόλου στο πρόσωπο της Μαλένας ούτε πριν ούτε μετά το θάνατο της».

Δίκη υπευθύνων οίκου ευγηρίας

EUROKINISSI

Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου: Η κατάθεση παιδιάτρου για την Μαλένα

Ακολούθησε η κατάθεση της παιδιάτρου Σμαράγδας Παπαχρηστίδου η οποία έκανε λόγο «για ένα παιδί που δεν είχε προβληματίσει ιδιαίτερα» χαρακτηρίζοντας αιφνίδιο το θάνατο της μικρής Μαλένας.

Για το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξήγησε πως «δεν νοείται ηπατική ανεπάρκεια μιας ημέρας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ίκτερος». Αξίζει να σημειωθεί, πως η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλησε να αποκρύψει το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας από το Μάνο Δασκαλάκη. «Όταν εξηγούσα στη μητέρα τη διαδικασία των εξετάσεων φαινόταν να γνωρίζει και αν θυμάμαι καλά μου είπε «τα ξέρω γιατί τα έχουμε περάσει…». Όμως μου ζήτησε να μην το πω στον μπαμπά».

Η μάρτυρας απέκλεισε τα σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού να προκλήθηκαν από τη μάσκα που του έβαλαν οι γιατροί κατά την ανάνηψη. «Οι βλάβες στα μάγουλα δεν νομίζω ότι συνδέονται με τη μάσκα. Με βάση την τεχνική θεωρώ ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τραυματισμός κατά τη διασωλήνωση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ