Δίκη “Χρυσής Αυγής”: “Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει” κατέθεσε Αιγύπτιος ψαράς που δέχθηκε επίθεση – ΦΩΤΟ

"Είχα έρθει στην Ευρώπη, στην ειρήνη, στη χώρα της ασφάλειας" είπε στην κατάθεσή του ο Αιγύπτιος αλιεργάτης.

NEWSROOM
Δίκη “Χρυσής Αυγής”: “Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει” κατέθεσε Αιγύπτιος ψαράς που δέχθηκε επίθεση – ΦΩΤΟ

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στο Εφετείο η δίκη της “Χρυσής Αυγής” με την κατάθεση μαρτύρων για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Στις 12 Ιούνη 2012, στο Πέραμα, τάγμα εφόδου της προχώρησε σε εισβολή μέσα στο σπίτι όπου κοιμόντουσαν Αιγύπτιοι αλιεργάτες, τους οποίκους και κτύπησαν . Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής καθώς και ο τότε “πυρηνάρχης” της .

Οι τέσσερις έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 χρόνια φυλακή ενώ ο πυρηνάρχης έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 24 μήνες.

EUROKINISSI

Eπίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες: “Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει”

Ο αλιεργάτης περιέγραψε τις επεμβάσεις που έγιναν και είπε πως υπέγραψαν οι φίλοι του για να μπει στο χειρουργείο. «Μου έβγαλαν τα δόντια μου. Δεν θυμάμαι πόσες ώρες κράτησε το χειρουργείο. Συνήλθα και είδα ότι μου είχαν κάνει μια επέμβαση στο λαιμό σαν να είμαι μια κότα που την έχουν σφάξει με μαχαίρι. Έχω τρία κομμάτια σίδερο στο στόμα μου.

Σε ερώτηση της προέδρου ο Αμπουζίντ Εμπάρακ είπε πως όλα τα άτομα που τον χτυπούσαν φορούσαν μαύρα.

«Κοιμήθηκα στην ταράτσα όπως συνηθίζω, γύρω στις 2-3 η ώρα, ένιωσα χτυπήματα στα πόδια μου. Ήμουν σκεπασμένος με λεπτή κουβέρτα. Τράβηξα την κουβέρτα και είδα ότι πάρα πολλά άτομα με μαύρες μπλούζες ήταν απο πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα και με χτυπούσαν με αυτά και με κλωτσιές. Πέθανα πραγματικά, πέθανα. Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι έμεινε για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. «Αν ένας Έλληνας είχε πάθει αυτό που έπαθα και έτρωγε τρεις μήνες ή και παραπάνω με καλαμάκι…Είχα έρθει στην Ευρώπη, στην ειρήνη, στη χώρα της ασφάλειας».
Πρόεδρος: Ήταν άτομα της ΧΑ;
Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήξερα κάτι για αυτό. Αλλά όταν βγήκα και συνήλθα, οι φίλοι μου μετά μου είπαν ότι ήταν της ΧΑ γιατί μου είπαν ότι «αφού σε χτύπησαν ήρθαν μετά σ’ εμάς» και ήθελαν να μπουν μέσα να χτυπήσουν κι αυτούς. Και μετά άκουσα το βίντεο του αρχηγού τους και εκείνη τη βραδιά είπε ότι «εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Αιγύπτιους ψαράδες».
Εισαγγελέας: Ξέρετε τι εννοούσε ο βουλευτής Λαγός όταν έλεγε «οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνετε λόγο στη ΧΑ;»
Μάρτυρας: Μετά από αυτό που έγινε μαζί μου; Αυτό που εννοούσε το κατάλαβα αφού με χτύπησαν. Πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν όλους, έσπασαν την πόρτα και μπηκαν μέσα.

eurokinissi

Απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο μάρτυρας είπε πως 11 χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε , δεν μπορεί να φάει σκληρές τροφές και πως δεν μπορεί να μείνει για περισσότερες από 3-4 ώρες όρθιος.

Η υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών θεωρείται ως μία από τις πλέον ενδεικτικές για τη δράση και τους στόχους της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για τον τρόπο που λειτουργούσε με άνωθεν εντολές και υποδείξεις. Και αυτό σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση φαίνεται ξεκάθαρα στην υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες η οποία οργανώθηκε και εκδηλώθηκε μετά από δηλώσεις του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ο οποίος είχε στοχοποιήσει τα θύματα. Ο νυν ευρωβουλευτής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών Γιάννης Λαγός είχε αναφερθεί σε ομιλίες του στην περιοχή, στο «πρόβλημα με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες». Ο τότε βουλευτής είχε πει: «Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ